fbpx

Бездомно куче откри изхвърлено бебе в боклука

Блиц Новини

Кадър полиция на Сибонга

МАНИЛА, Филипини – Бездомно куче помогна за спасяването на новородено бебе, изоставено на сметище в Сибонга във Филипинет. За героичната си постъпка хората се надяват кучето да бъде спасено като награда.

Една сутрин наскоро Фуентес Ревиля минавал през сметището покрай планинския барангай на Магкагонг, когато бездомно куче започнало да го преследва.

Въпреки че кучето лаеше и гонеше мотоциклета, то не изглеждаше агресивно. Всъщност Ревиля имал чувството, че бездомното куче се опитва да му каже нещо.

Любопитен от поведението на кучето, Ревила спрял мотоциклета си и последвал кучето, което тичало напред. Отвел го до тревна площ на сметището.

Ездачът бил изненадан да намери бебе, увито в кафява кърпа на земята!

Извикали полиция и детето било незабавно докарано в болницата за преглед и възможно лечение.

Главният сержант на полицията Винъс Тампос от полицейското бюро за защита на жените и децата в Сибонга (WCPD) каза, че новороденото бебе е момче, което все още има висяща пъпна връв. Те открили плацентата на бебето, увита в черна найлонова торбичка, която била хвърлена до детето.

Предприета е кампания относно бременността при тийнейджърите и как това може да бъде предотвратено.

Инцидентът разтревожи и натъжи местната полиция.

Сега властите призовават родителите на детето, особено майката, да поемат отговорността за бебето. Полицията вече е предала детето на Общинската служба за социално подпомагане и развитие.

Тампос добави, че черното бездомно куче, което сега е приветствано като местен герой, е едно от около 5 до 6 кучета, които често посещават сметището в търсене на храна. Хората се надяват скоро това куче-герой да бъде осиновено.

Блиц Новини
Иван и Андрей се заядоха яко с „Българската Коледа”: Върхът на лицемерието!

кадри YouTube/Иван и Андрей Неофишъл „Българската Коледа” е връх на лицемерната благотворителност, това заяви продуцентският дует Иван и Андрей в своето предаване „Неофишъл”, което се излъчва в YouTube. Двамата буквално се нахвърлиха с остри коментари срещу най-известната дарителска кампания, но и на другите подобни, в които участват политици. Тезата на …

Блиц Новини
Дете с церебрална парализа получава уютен дом от Бригадата

Кадри БТВ Тази събота  „Бригада Нов дом“ ще направи сложен ремонт, за да подари удобен дом на лъчезарно момиче с церебрална парализа за нейните нужди. Това анонсираха от БТВ за предстоящия епизод на предаването. Герои в новия епизод са отново семейство със сложна съдба. Гергана сама се грижи за 18-годишната …

Блиц Новини
Фенките на „Ергенът” плачат: Алек, защото изгони най-свястната?

кадри bTV Зрителите са дълбоко разочаровани от развитието на ситуацията в „Ергенът”. След като Екатерина беше изненадващо изгонена от имението, в социалните мрежи заваляха коментари, които почти без изключение са отрицателни. Феновете на предаването са разочаровани и озадачени: „Ужас! Това беше една от дамите, които бях най-скромни, възпитани, тактични, красиви …

error: Content is protected !!