fbpx

Куче лежа 13 часа върху паднал в планината мъж и го спаси от измръзване

Блиц Новини

Снимки: Туитър, Hrvatska GSS

Паднал в планината турист в Хърватия беше спасен от кучето на братовед си. Животното стояло часове наред върху човека, за да го топли до пристигането на спасителна помощ.

В събота на 1 януари група от четирима мъже и кучето на единия тръгват на разходка в масива Веребит, в Хърватия. Двамата братовчеди и техните приятели преминавали през хлъзгав наклон, когато единия от мъжете и 8-месечния аляски маламут паднали на 150 метра в дере.  Другите трима алпинисти нямало как да им помогнат и веднага извикали помощ.

Спасителната помощ обаче не можа да се намеси бързо, тъй като мястото, където са открити 50-годишният мъж и кучето, е много трудно достъпно. Освен това метеорологичните условия били неблагоприятни, съобщава The New Republic.

Мъжът е оцелял при падането, но е изложен на риск от измръзване. Нещо, от което кучето Норт го е спасило. Животното се е сгушило върху него, за да го топли през 13-те часа до пристигането на спасителите. Падналият турист е спасен от хипотермия, която би имала сериозни последици.

Това съобщи хърватската планинска спасителна служба в Туитър, където на следващия ден огласи подробности за инцидента и спасяването.

Кучето продължило да бди над приятеля си по време на тяхната намеса и евакуацията на носилка, както се вижда на снимките.

Пострадалият мъж е откаран по спешност в болница. Що се отнася до четирикракия герой, той се измъкна невредим.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Само блондинки на финала на „Ергенът“

Кадри БТВ Ясни са и финалистките в романтичното риалити „Ергенът“. Останаха три дами – Надежда, Йоана и Магдалена да се борят за победата. Неочаквано за зрителите бе това, че отпадна Валерия. Тя бе сред фаворитките на Алек доста дълго време. Трябваше да оправя първо миналото си, преди да мисля за …

Hell's kitchen
Лъчезарната Изи и Сарамандов напуснаха на крачка от финала

Кадри Нова ТВ Трима останаха да се борят за голямата награда от 100 000 лева в „Хелс китчън“. Шеф Виктор Ангелов посочи вратата на последния участник преди финала Сарамандов. При черните куртки стана изключително интересно, тъй като там има два лагера – Лъчезар Чоткин е заедно с Димитър Красенов, а …

Блиц Новини
Сашо Кадиев се издъни жестоко пред годеницата си Ивелина Чоева

кадри bTV, Инстаграм/Александър Кадиев Сашо Кадиев буквално превзе студиото на „Преди обед” в четвъртък. Той нахлу в студиото, докато се коментираше „Ергенът” и буквално открадна шоуто. Емоцията да се върне в предаването, което е водил над 10 години, обаче му дойде в повече. Той допусна огромна грешка и провали много …

error: Content is protected !!