fbpx

Пандемията от домашно насилие – как да си помогнем

Блиц Новини

Кадри видео инстаграм/canadianwomensfoundation

Дългите изолации и принудата да си стоим в къщи изкараха на повърхността доста таена агресия, както в обществото, така и в семейна среда. Напоследък зачестиха новините за непредизвикани убийства, най-често поводът за които е дребен за такава крайна реакция. Според статистиката всяка трета жена в България е подложена на домашно насилие.

Все по популярен сред хората става международно признатият сигнал с ръка за „помогнете ми“, който може да се използва в редица ситуации, например при домашно насилие или ако някой е задържан против волята му, без насилникът да забележи.

Този сигнал изисква само една ръка, показване на четири пръста и след това палеца се сгъва в дланта.

Снимка isabellatovaglieri/туитър

Насилие се среща навсякъде около нас и е добре да знаем как да си помогнем сами или на някой, който има нужда от такава.

Реакциите на хората по повод новини за насилие и убийства са красноречиви:

Завършен психопат да гние в затвора Господ да даде на справедливо то възмездие за нищо уби хубавото момче но и това ще му е малко защото от затвор се излиза от гроб не, коментира зрител по повод убийството на млад мъж заради заря.

БОЖЕ МИЛИ ! НАРОДА ПОЛУДЯ ЛИ ! КАКВО СТАВА В ТАЗИ ДЪРЖАВА ! КЪДЕ Е ЗДРАВИЯТ РАЗУМ ! ДА ПАЗИ БОГ ! НЕЩО КОВИДА УДРЯ В ГЛАВАТА ! СЛАБА ПСИХИКА ! НЕРВНОСТ ! РАЗДРАЗНЕНИЕ ! УДРЯ И В НЕРВНАТА СИСТЕМА ! ЗА ЕДНА ПИРАТКА ДА УБИЕШ ЧОВЕК САМО ЗАЩОТО ТЕ ДРАЗНИ ШУМА И КРАСОТАТА И Е БЕЗУМИЕ ! А ТЕЗИ СЕМЕЙНИ ДРАМИ ОТ РЕВНОСТ ИЛИ МАЛОЦЕННОСТ УДРЯТ ПО САМОЧУВСТВИЕТО ! БОЖЕ МИЛИ КАКВО СТАВА С ТЕЗИ ЧОВЕШКИ СЪЩЕСТВА ! НАПЪЛНО СА ЗАГУБИЛИ РАЗСЪДЪКА СИ ! БОЖЕ ПАЗИ И ЗАКРИЛЯЙ ТОЗИ ОБЕЗУМЯЛ НАРОД ! 

Нещо много започнаха да стават тези ,,семейни трагедии“!
Убийства всеки ден и за хвърлена пиратка,за пърдене на криво…..
Дали МВР вижда тези неща,или отново спи?

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Крисия призна защо три години кариерата ѝ е била на пауза

кадри Нова телевизия Крисия пусна нова песен след 3 години пауза и се появи по Нова телевизия за да каже къде се е губила толкова дълго. Певицата не даде много ясен отговор, но от думите ѝ се разбра, че просто много е внимавала да не сбърка с изборите, които трябва …

Блиц Новини
Всички сме в грешка! Проф. Мурдаров каза истинското значение на думата „нелицеприятен”

кадри БНТ Думата „нелицеприятен”, която се използва доста често от много хора, изобщо не значи това, което те си мислят. Това изненадващо разкритие направи езиковедът и преводач проф. Владко Мурдаров по БНТ. При поредното си гостуване при Георги Любенов беше категоричен, че тази дума изобщо не е синоним на „грозен”. …

Блиц Новини
Доста момичета в „Ерегенът” си имали гаджета отвън, разкри Екатерина

кадри bTV, YouTube/Надкаст Не само една, а няколко кандидатки за сърцето на Алек трябваше да бъдат изгонени от „Ергенът” служебно. Това разкри отпадналата Екатерина. Тя на практика потвърди, че в имението бързо се е разбрало, че Габриела  и Памела са сестри, преди това да беше разкрито официално от продукцията. Екатерина …

error: Content is protected !!