fbpx

Споразумение за съвместно управление

Блиц Новини

Толкова обсъжданият и чакан документ вече е факт. „Продължаваме Промяната” публикува официално на страницата си в интернет споразумението за съвместно управление на България в периода 2021-2025 г. Документът беше подписан от лидерите на ПП Кирил Петков и Асен Василев от една страна и с лидерите на всяка една от другите три формации – „Има такъв народ”, „БСП за България” и „Демократична България”.

СПОРАЗУМЕНИЕ за съвместно управление на Република България в период 2021 г. – 2025 г.

Петима вицепремиери ще има новия кабинет с премиер Кирил Петков. Негови заместници от ПП ще са Асен Василев, който ще е вицепремиер по еврофондовете и министър на финансите, Калина Константинова, която ще отговаря за ефективното управление. Лидерът на БСП в оставка ще е вицепремиер и министър на икономиката и индустрията, Гроздан Караджов (ИТН) ще е вице и регионален министър, а лидерът на зелените Борислав Сандов, съпредседател на Демократична България, ще бъде вице и министър на екологията.

ПП ще номинира също министрите на образованието и науката, на здравеопазването, на вътрешните работи, на отбраната, на транспорта и съобщенията, на иновациите и растежа, както и министър на културата, по информация на БТВ.

„БСП за България” ще има вицепремиер и министър на икономиката и индустрията, както и министри – на труда и социалната политика, на земеделието и на туризма.

„Има такъв народ” ще участва в управлението вицепремиер и министър на регионалното развитие и благоустройството, министър на външните работи, министър на енергетиката и министър на спорта.

„Демократична България” ще предложи вицепремиер и министър на околната среда и водите, както и министрите на правосъдието и на електронното управление.

Заместник-министрите се назначават от премиера по предложение на съответния ресорен министър, е записано в споразумението. Ресорните министри определят и състава на политическите си кабинети. Всеки един от коалиционните партньори има право да предложи по един съветник, който да бъде назначен към всеки министър.

Областните управители и техните заместници се назначават по предложения на коалиционните партньори, в съответствие с тяхното парламентарно представителство, предвижда още документът.

 

Създават се 18 експертни съвета, в които всеки от партньорите излъчва до трима представители. Те ще координират взаимодействието и сътрудничеството в коалицията за изпълнение на целите и политиките, заложени в споразумението. Съветите ще провеждат работни срещи най-малко веднъж в месеца.

В споразумението са разписани детайлни политики и детайлни задачи.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Крисия призна защо три години кариерата ѝ е била на пауза

кадри Нова телевизия Крисия пусна нова песен след 3 години пауза и се появи по Нова телевизия за да каже къде се е губила толкова дълго. Певицата не даде много ясен отговор, но от думите ѝ се разбра, че просто много е внимавала да не сбърка с изборите, които трябва …

Блиц Новини
Всички сме в грешка! Проф. Мурдаров каза истинското значение на думата „нелицеприятен”

кадри БНТ Думата „нелицеприятен”, която се използва доста често от много хора, изобщо не значи това, което те си мислят. Това изненадващо разкритие направи езиковедът и преводач проф. Владко Мурдаров по БНТ. При поредното си гостуване при Георги Любенов беше категоричен, че тази дума изобщо не е синоним на „грозен”. …

Блиц Новини
Доста момичета в „Ерегенът” си имали гаджета отвън, разкри Екатерина

кадри bTV, YouTube/Надкаст Не само една, а няколко кандидатки за сърцето на Алек трябваше да бъдат изгонени от „Ергенът” служебно. Това разкри отпадналата Екатерина. Тя на практика потвърди, че в имението бързо се е разбрало, че Габриела  и Памела са сестри, преди това да беше разкрито официално от продукцията. Екатерина …

error: Content is protected !!