fbpx

Зимата идва на 30 ноември

Блиц Новини

Снимка pixabay

С месец ноември си отива и по-топлото време. До края на седмицата температурите ще се задържат по-високи от нормалните за този период, но започват и валежи, които ще обхванат повече места. С настъпването на новата седмица започва застудяване, което ще донесе и първите снежинки на вече по-ниските места.
В сряда и четвъртък, тази седмица, времето ще е малко по-студено в сравнение с отминалите дни и въобще в сравнение с повечето от дните през ноември, който бе топъл и сравнително сух.

В петък, а после и в неделя, ни чакат нови превалявания от дъжд и повишение на максималните температури особено на изток, когато термометрите ще показват на места там и до 14 – 16 градуса. Това затопляне ще се дължи на център на ниско налягане западно от България, в източната част на циклона към нашата страна ще се пренасят по-топли въздушни маси, прогнозираха синоптици пред Дарик.

Това ще е прелюдията към очакването застудяване в първите дни на декември. Още на 30 ноември, с приближаването на поредния средиземноморски циклон, ще започнат валежи от дъжд, които се очаква в Северна България, Предбалкана и по високите западни полета да преминат в сняг. Има вероятност да се образува и първата снежна покривка в по-ниските части на страната.

И така, 30 ноември ще даде началото на по-студен период – вероятно на истинската зима. Според моделите към днешна дата, около втори декември нова порция валежи от сняг ще засегне страната, като ще се образува снежна покривка по високите западни полета, а също и на много места в Северна България и вероятно Добруджа.

С тези снеговалежи ще поставим началото на зимата за сезона 2021 -2022 година и декември ще стартира с типично зимно време.

Синоптичните модели показват слабо затопляне в периода след трети декември, но след това, около шести декември, е възможно да имаме ново застудяване и нови валежи от сняг.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Зрителите са в шок от въпрос в „Аз обичам България”, искат спиране на шоуто

кадри bTV Въпрос в телевизионната игра „Аз обичам България” ядоса много зрители в петък вечер и предизвика вълна от недоволство в социалните мрежи. Според някои той изобщо не е подходящ за семейно и патриотично предаване. Интересно е, че въпросът, който се появи в най-напрегнатия момент в играта, шокира дори и …

БГ звезди
Веско Маринов: Родих се селянин, станах гражданин

кадри Нова телевизия Емоционална изповед направи по Нова телевизия естрадната звезда Веселин Маринов. Певецът призна, че е изпитва страх да посети родната си къща в Полски Тръмбеш, която е единственото място, което нарича „у дома”. „Никой не ме чака вече там”, обясни Маринов, едва удържайки сълзите. Той се върна назад …

Блиц Новини
Шеф Кустев за скандала със Сашо Кадиев: Преди да ме ядоса, да пита майка си!

кадри bTV От няколко дни зрителите на bTV очакват с интерес новия епизод на „Аз обичам България”. Основният им мотив е да видят ще яде ли Сашо Кадиев бой от шеф Кустев. От кадрите в аноннса за играта се вижда, че актьорът и звездата на „Мастършеф” не просто се карат, …

error: Content is protected !!