fbpx

Кацаров: Дайте да се стегнем малко иначе ще трябва да затворим всичко

Блиц Новини

Кадър Нова ТВ

„Дайте да се стегнем, за да избегнем опасността и да не се стига до пълно затваряне и прекратяване на всички активности! Огромен е проблемът, болниците в цялата страна вече са близо до цялостния си капацитет! Спазвайте мерките, за да се подобри ситуацията като цяло!“. Това каза преди минути на брифинг министърът на здравеопазването, предаде Пловдив 24

Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров дава пресконференция за актуалната ситуацияи въведените в страната противоепидемични мерки.

Проучихме дали е възможно дали може да се удължи срока от 6 на 12 месеца на сертификата за преболедуване на COVID-19, посочи Кацаров.

Към момента са получени две становища. В тях се посочва, че единодушно приемат да се удължи срокът от 6 на 12 месеца.

Вероятно още днес ще бъде допълнена заповедта на министъра и сертификатът за преболедуване ще е валиден за срок от 12 месеца, но само в рамките на страната.

За поставилите първа доза от ваксината, ще има документ, който да има същата функция на зелен сертификат, докато се постави втората доза.

До понеделник при проверка от РЗИ в обектите, където ще се влиза само със зелен сертификат, при установяване на нарушения, ще се издава само предписание.

Ще бъдат предоставени безплатни антигенни тестове на засегнатите обекти от заповедта на здравния министър. Компетентно лице ще извършва тестовете.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Дете с церебрална парализа получава уютен дом от Бригадата

Кадри БТВ Тази събота  „Бригада Нов дом“ ще направи сложен ремонт, за да подари удобен дом на лъчезарно момиче с церебрална парализа за нейните нужди. Това анонсираха от БТВ за предстоящия епизод на предаването. Герои в новия епизод са отново семейство със сложна съдба. Гергана сама се грижи за 18-годишната …

Блиц Новини
Фенките на „Ергенът” плачат: Алек, защото изгони най-свястната?

кадри bTV Зрителите са дълбоко разочаровани от развитието на ситуацията в „Ергенът”. След като Екатерина беше изненадващо изгонена от имението, в социалните мрежи заваляха коментари, които почти без изключение са отрицателни. Феновете на предаването са разочаровани и озадачени: „Ужас! Това беше една от дамите, които бях най-скромни, възпитани, тактични, красиви …

Hell's kitchen
„Професионалистката“ Никол се подиграва на влюбения Чоткин

Кадри Нова ТВ Срещата организирана от продукцията на Хелс китчън бе доста изненадваща за Чоткин, но и породи много въпроси сред зрителите. Доста се съмняват, че всичко това е нагласено предварително и е театър, най-малкото заради това, че няма как да знаят изхода от състезанието с чиниите, и че точно …

error: Content is protected !!