fbpx

Един от най-големите бизнесмени на България обясни формулата: Ето как се печели доверието на Китай

„Доверието между две страни не се гради лесно. За да спечелиш уважението на голяма китайска финансова институция, се изисква професионализъм, иновативни идеи, компетентност и представяне на дългосрочен и устойчив бизнес модел“, това написа във Фейсбук един от най-успешните български бизнесмени, собственикът на БМФ и председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Кирил Домусчиев.

Китайската „Ексимбанк“ (The Export-Import Bank of China) финансира проекта за изграждане на 6 супермодерни високоефективни екологични кораба за Параходство „Български морски флот“ (БМФ).
Договорът на стойност 95 млн. долара беше подписан в Гранитната зала на Министерския съвет в присъствието на премиерите на България и Китай Бойко Борисов и Ли Къцян.

Става въпрос за 45-хиляди тонни бълкери (б.а. – кораби за превоз на насипни товари) от последно поколение, с 30% по-нисък разход на гориво спрямо досегашните съдове със същия DWT. Те са и с по-голяма кубатура на товарните помещения, което повишава ефективността им, обясни изпълнителният директор на БМФ к.д.п. Александър Калчев, цитиран от Novini.bg. И 6-те нови кораба са с ледови клас – за плаване в Северния Атлантик и Балтика, което им дава възможност да преодоляват ледени полета с дебелина на леда до 40 см без асистенция. Плавателните съдове бяха поръчани преди близо година и вече са в строеж, уточни още Калчев.Шестте нови кораба на БМФ ще носят имена на български планини и върхове, като Плана, Миджур, Мальовица, Бузлуджа и др.
„Новата мащабна инвестиция, която е 135 милиона долара, ще се осъществи благодарение на целия екип на БМФ. Колеги, благодарности и поздрави на всички! Присъствието на премиерите на България и Китай подчертава вашия безспорен професионализъм. След финансирането по плана „Юнкер“, държавата с една от най-добре развитите икономика в света подкрепи наша компания. Това несъмнено носи престиж и авторитет не само на Български Морски Флот, а на България и родния бизнес като цяло, и може да отвори нови хоризонти“, написа в социалната мрежа собственика на БМФ Кирил Домусчиев.

 

nai stisnatia narod sa kitaicite za 10 stotinki 6te 4aka 6 dena

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Крисия призна защо три години кариерата ѝ е била на пауза

кадри Нова телевизия Крисия пусна нова песен след 3 години пауза и се появи по Нова телевизия за да каже къде се е губила толкова дълго. Певицата не даде много ясен отговор, но от думите ѝ се разбра, че просто много е внимавала да не сбърка с изборите, които трябва …

Блиц Новини
Всички сме в грешка! Проф. Мурдаров каза истинското значение на думата „нелицеприятен”

кадри БНТ Думата „нелицеприятен”, която се използва доста често от много хора, изобщо не значи това, което те си мислят. Това изненадващо разкритие направи езиковедът и преводач проф. Владко Мурдаров по БНТ. При поредното си гостуване при Георги Любенов беше категоричен, че тази дума изобщо не е синоним на „грозен”. …

Блиц Новини
Доста момичета в „Ерегенът” си имали гаджета отвън, разкри Екатерина

кадри bTV, YouTube/Надкаст Не само една, а няколко кандидатки за сърцето на Алек трябваше да бъдат изгонени от „Ергенът” служебно. Това разкри отпадналата Екатерина. Тя на практика потвърди, че в имението бързо се е разбрало, че Габриела  и Памела са сестри, преди това да беше разкрито официално от продукцията. Екатерина …

error: Content is protected !!