fbpx

Радев: Явно деянията на господин Пеевски са по-видими отвън, отколкото вътре

Блиц Новини

Кадър видео БНТ

Президентът беше в Стара Загора, където коментира и тежките пътни инциденти от последните няколко дни.

Явно деянията на господин Пеевски са по-видими отвън, отколкото вътре в България. Това не говори добре за нашите разследващи и правоохранителни органи. Това заяви в коментар пред медиите президентът Румен Радев след като стана ясно, че Делян Пеевски е един от двамата български политици в досиетата „Пандора“.

 

Искам да изкажа своята съпричастност към пострадалите, към техните семейства, благодарност към лекарските екипи, които полагат грижи за тези млади хора и съответно искам да споделя, че това е едно изключително грозно явление, тази ненаказана война по нашите пътища. Това не е явление само за нашите пътища, има го във всички градове на България, но трябва като общество да обединим усилия и да спрем тази необуздана агресия, трябва да кажа, че това е абсолютна престъпност и безотговорност към най-висшите ценности – животът на хората и здравето на нашите деца, каза Радев, цитиран от БНТ.

Искам да поздравя кмета г-н Тодоров за неговата решимост да се справи с това, предприетите твърди мерки очаквам скоро да има резултат и Стара Загора да се превърне в пример как трябва да се броим с тези явления със съоръжения на пътя, с видеонаблюдение, така че да предприемем основния недостатък, допълни президентът.

Правилно казвате да има по-строги закони, но и в момента има закони, но проблемът е, че тези хора първо трудно се регистрират като нарушения и след това трудно се наказват. Затова видеонаблюдението трябва да бъде навсякъде , така че да могат да се регистрират тези нарушения и съответно да има присъди. Аз ще препоръчам на министъра на вътрешните работи още веднъж да преразгледат нормативната база, да предложат нови промени за още по-строги наказания, за по-ефективни механизми да се разкриват и регистрират тези нарушения, така че да имаме строго наказание и да бъдат внесени в следващия парламент, каза Радев.

Относно предстоящите избори, той заяви:

Обществото ни очаква институциите да продължат да работят в посоката на възстановяване на държавността, изкореняване на корупцията, скъсване на всякакви олигархични зависимости, отваряне на хоризонти за модерно развитие на България, само отдаването на тази кауза, а не поставянето в ролята на инструмент на партии, на различни бизнес кръгове може да доведе до безкористната подкрепа на българските граждани. Очаквам кампания на идеи, а не на компромати, за да може всеки кандидат да разкрие максимално добре кой е всъщност, за какво се бори и как ще го постигне.

Относно символиката на вдигнатия юмрук, Радев заяви:

Този юмрук обединява българите около ценности, дава вяра, че можем заедно да намерим решение на всички предизвикателства, за да имаме една успешна България.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Hell's kitchen
Зрителите за Царина: Браво момиче! Ти беше най-достойния участник

Кадри Нова ТВ Хелс китчън напусна любимката на зрителите и техен фаворит Царина. Всички очакваха тя да вземе черна куртка най-малкото и да е сред най-добрите готвачи. Не успя да се пребори обаче за нея, но навън я чакат нейните приятели, които кроят съвместни планове за бъдещето. Очаквах, че ще …

Блиц Новини
Въпрос за Нотр Дам отказа играч на покер от 10 000 в „Стани богат“

кадри bTV Късмет с въпросите, стабилна обща култура и надеждни жокери – това е формулата, която може да донесе успех в „Стани богат”. Икономистът и професионален покер играч Стойчо Кроснаров изглежда имаше всички тези елементи, но литературен въпрос го спря на въпрос за 10 хил. лева. Загадката, която той не …

Блиц Новини
Огромен успех за Георги Христов в зала 1 на НДК

Кадри ФБ Очаквано концертът на великия Георги Христов предизвика огромен интерес. Залата е препълнена, няма свободни места. Изключителна емоция подари изпълнителя на феновете си, както обеща. Освен обичаните и познати хитове, изпълни и най-новите си песни, включени в последния албум. С много чувство за хумор и самоирония забавлява публиката, нарича …

error: Content is protected !!