fbpx

Доц. Гломб: Нищо чудно да се появи и български вариант на COVID-19

Блиц Новини

Кадър видео bgonair

Вариантите на коронавирус се появяват в частите на света, където не се спазват мерките и има влошен здравословен статус. Нищо чудно да се появи и български вариант на COVID-19, предположи вирусологът доц. Любомира Николаева – Гломб.

„Ваксинацията е ограничила много от инфекциите по света“, категорична бе тя.

И отбеляза, че ако няма доказана алергия към съставките на ваксините срещу коронавируса – не трябва да има проблем за имунизация.

Тя смята, че е отговорност на учителите към обществото да се ваксинират.

„Адмирирам ректорите на университети да искат ваксина, ако не – да има изследване на тези, които не са с имунизация“, коментира тя пред Bulgaria on air.

“Броят на преболедувалите е далеч по-малък“, отбеляза доц. Гломб.

Според нея липсата на антитела и на Т-клетъчен имунитет означава, че човекът е изкарал „настинка“, която не е била причинена от SARS-COV 2.

Вирусологът спомена, че много хора казват, че са го изкарали, някои дори на крак, чувала е, че има и такива, които твърдят, че преди 2019 г. са хванали коронавируса. Тя обаче подчерта, че антителата се изследват в лаборатория.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Яни от „Фермата“ очаква първороден син

Снимки и кадри инстаграм Феновете на селскостопанското риалити „Фермата“ няма как да не си спомнят Яни от Козлец. Той бе сред най-колоритните и забавни участници в шоуто, пък и грабна голямата награда в трети сезон. След това взе участие и в сезон осем, след края на който му потръгна в …

Hell's kitchen
Никол повиши самочувствието, откакто е сама сред мъжете

Кадри Нова ТВ Бони се оказа най-дразнещата фигура в отбор „златни“, но Никол от противниците им никак не й отстъпва. Особено след като остана сама сред четирима мъже и пребори женската конкуренция, самочувствието й се вдигна до небесата, не че й е липсвало и преди това. На вечерна резервация се …

Блиц Новини
Зрителите изригнаха: Ивет и д-р Щонова нямат място на финала в „Денсинг старс”

кадри bTV Голямо разочарование донесе последния епизод на „Денсинг старс”, след който от шоуто отпаднаха Папи Ханс и Ани и Валери Григоров и Дорина. Огромна част от аудиторията е несъгласна с резултата и обвинява bTV и продуцентите на шоуто, че са манипулирали вота. За съжаление, емоцията стига до такива нива, …

error: Content is protected !!