fbpx

Тошко Йорданов брани Петър Илиев: Човекът е почти извънземен на тема право, не е от кликата на ДБ

Блиц Новини

кадри Нова телевизия, БНТ

Има тенденциозна координирана атака срещу Петър Илиев, кандидат на ИТН за вицепремиер в предложения от партията втори вариант за правителство. Нейната цел е Илиев да бъде уволнен от Софийския университет, а зад атаката стоя ДБ и „Дневник“, това заяви Тошко Йорданов от ИТН в интервю с Петър Волгин по БНР.

„Дневник“ е всичко друго, само не и независим вестник, който няма нищо общо с „Демократична България“, заяви той, като подчерта, че сигналите за плагиатство срещу Петър Илиев са след публикации в изданието.

„Ние си защитаваме хората, особено когато са подложени на безпрецедентен натиск и то без причина. Ако са сбъркали нещо, ще си признаем, че сме сбъркали нещо и това си е решение вътре при нас. До момента Илиев не е осъден за плагиатство, а това се доказва в съда“, коментира Тошко Йорданов и допълни:

„Когото и да попиташ от Юридическия факултет дали някой е завършвал с 6.00 и какво означава това. Човекът е почти извънземен на тема право. Той е прекрасен юрист, тука никой не може да го атакува и не смее да каже, че е лош юрист. Той е от едно поколение с лицата от „Демократична България“, което са юристи, само че той не е от тази клика“.

„Нямаме нищо общо с Орлин Алексиев“, заяви заместник-председателят на ИТН в отговор на твърденията на Татяна Дончева от „Изправи се БГ! Ние идваме!“. Тя заяви, че Доган и Орлин Алексиев стоят зад партията на Слави Трифонов и определи Алексиев като  шеф на „касичката“ на ГЕРБ.

„Абсолютна политическа демонстрация за сплашване“, така Тошко Йорданов, председател на парламентарната група на „Има такъв народ“ и заместник-председател на партията, определи сигнала със заплаха за убийство на председателката на Народното събрание Ива Митева.

„Беше демонстрация, защото в сигнала заплахата е за убийство на Ива Митева и на майка ѝ – с името на майка ѝ и с изречението: „Знам къде живее“, добави пред БНР той. По думите му Митева в момента е охранявана от НСО, но е била притеснена за майка си:

„Освен демонстрация за сплашване, имаше и намек колко е важно НСО да вардят роднини на разни хора, един куп министри, бивши шефове и т.н.“.

В предаването „Политически НЕкоректно“ Йорданов заяви категорично, че до края на следващата седмица парламентът ще извърши актуализация на държавния бюджет. „Ако президентът иска и това да мине, ще трябва да остави НС да поработи още малко. Не става дума за незаконно удължаване на живота на това събрание, а става дума за изпълнение на някои искания на гражданското общество“, коментира депутатът.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Митко закъса в „Стани богат“ и привика на помощ любимата

Снимка бТВ Димитър Димов продължи по блестящ начин играта си в „Стани богат“ тази вечер, а и неговата любима също имаше заслуга да си тръгне с добра сума. Димов, който се занимава с внедряване на системи за управление на човешки ресурси и обяснения, заключи сумата 2000 лева, а за нея …

Блиц Новини
Иван и Андрей се заядоха яко с „Българската Коледа”: Върхът на лицемерието!

кадри YouTube/Иван и Андрей Неофишъл „Българската Коледа” е връх на лицемерната благотворителност, това заяви продуцентският дует Иван и Андрей в своето предаване „Неофишъл”, което се излъчва в YouTube. Двамата буквално се нахвърлиха с остри коментари срещу най-известната дарителска кампания, но и на другите подобни, в които участват политици. Тезата на …

Блиц Новини
Дете с церебрална парализа получава уютен дом от Бригадата

Кадри БТВ Тази събота  „Бригада Нов дом“ ще направи сложен ремонт, за да подари удобен дом на лъчезарно момиче с церебрална парализа за нейните нужди. Това анонсираха от БТВ за предстоящия епизод на предаването. Герои в новия епизод са отново семейство със сложна съдба. Гергана сама се грижи за 18-годишната …

error: Content is protected !!