fbpx

Дончева: Отговорността да няма правителство е изцяло но Трифонов

Блиц Новини

Кадър видео БНТ

“Отговорността за пълната катастрофа за първия мандат на Слави Трифонов и за следващия опит в предишния парламент е изцяло негова. Действията му нямат никакво логично обяснение, освен с пълно нежелание да има правителство. Не може да пратите хора, които не желаят да има парламент и правителство, и да се сърдите на някого другиго”.

Партиите на промяната не са определящи за избора на правителство нито в предишния, нито в сегашния парламент. Съществено, решаващо значение за излъчване на кабинет имаше “Има такъв народ”, обаче, те и техният лидер Слави Трифонов не желаеха да има правителство и това е причината да няма кабинет. Това каза в студиото на “Още от деня” по БНТ заместник-председателят на Народното събрание Татяна Дончева – народен представител от „Изправи се БГ! Ние идваме!”.

“Демократична България” и „Изправи се БГ! Ние идваме!” имаха всичкото желание да има правителство, но тяхната електорална тежест, така както е решил суверенът, е съответно 34 и 13 мандата, което ги прави без решаващо значение за излъчване на правителство”, подчерта тя.

Според нея и двата състава на кабинет, предложени от “Има такъв народ”, са включвали “хора, които не могат да се справят с такива задачи, нещо повече – тези хора ще изпълняват решения на други хора”, което прави невъзможна подкрепата на “Демократична България” и „Изправи се БГ! Ние идваме!”. Слави Трифонов направи всичко възможно предишното Народно събрание да съществува 9 дни, макар че за два-три месеца можеше да се приключи с неща, декларирани от всички като важни, отбеляза тя.

 

По думите ѝ никой политически субект не е успял да проведе нормален разговор със Слави Трифонов.

“Ние сме направили всички възможно, за да дадем възможност на депутатите от “Има такъв народ” да си излъчат хора, да могат за излъчат реално решение в самата парламентарна група. Ако тези хора не иска или не могат, защо хвърляте вината върху нас”, запита Дончева.

За нея Корнелия Нинова и други “са представяли желаното за действително”, а “доброто желание е било тълкувано отстрани като надежда, че това може да се случи”. В крайна сметка това не се увенча с успех, обобщи тя.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Доктор Ненков: Трябва отношение на лекар към пациент

Кадри Нова ТВ Вече всички са свикнали където и да се появи д-р Мирослав Ненков да има забавни истории, вицове и много смях. Драмата с личният му лекар Атанас Пелтеков имат такива в излишък и разказаха някои от тях пред Лора Крумова. Идва пациент за консултация. Става въпрос за дама, …

Hell's kitchen
Царина: Имах силна вяра в себе си и възможностите си

Кадри Нова ТВ Царина въпреки, че остана на крачка от черната куртка стана любимка на феновете на Хелс китчън. Хоби готвачката успя да пребори конкуренти работили за големи ресторанти и доказали се професионалисти. След напускането й интереса към нея не стихва и сега я виждаме в собствената й кухня и …

Блиц Новини
Призив за свалянето на Сашо Кадиев от екран

Кадри БТВ Заформя се кампания за отстраняването на Сашо Кадиев като капитан в „Аз обичам България“. Доста възмутени коментари се изсипват всеки път след предаването по негов адрес в социалните мрежи. Поведението на актьора дразни хората, които дори се заканват заради него да се откажат да гледат иначе прекрасното предаване. …

error: Content is protected !!