fbpx

Проф. Поромански: От „Пирогов” е изнесена техника за стотици хиляди за „Малкото Пироговче” в Царево

Блиц Новини

кадри Нова телевизия, bTV

От „Пирогов” е изнесена техника за стотици хиляди лева за т.нар. „Малко Пироговче” в болницата в Царево. Тя е дадена на отговорно пазене, без да има протокол за отговорно пазене. На нейно място в „Пирогов” е купена друга техника, без предишната да е бракувана. Това каза в студиото на Нова телевизия  директорът на „Пирогов” проф. Иван Поромански.

„За съжаление, под документите  стои подписът на бившия директор”, коментира новият управляващ болницата, който зае поста след проф. Асен Балтов. Сред изнесената техника са скенер за 320 хил. лева, ангиограф и рентгетони апарати.

Поромански съобщи също, че има също малък догово за телемедицина, по който поръчител е „Пирогов”, а изпълнителят е взел 15 хил. лева и не е свършил нищо. По въпроса за откритите 400 фиктивни пациенти, между които е и здравния министър д-р Стойчо Кацаров, директорът заяви, че спорът със здравната каса по тези случаи ще се реши в съда.

На въпрос колко са задълженията на „Пирогов”, той предпочете да не отговори, а да разкрие колко са кредитите – 24 млн. лева. Те ще бъдат погасени след като съм вече в пенсия, коментира проф. Иван Поромански.

В момента болницата има достатъчно екипи за справяне със случаите на ковид, но като в цялата страна изпитва недостиг на персонал, най-вече на медицински сестри. „При пациентите, които приемаме с COVID-19, имаме понижение на възрастта. Средната възраст е някъде около 58 години. Най-младият пациент е 18-годишен. В момента нямаме пациенти деца в интензивен сектор”, посочи той.

 

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Бригадата направи едно дете щастливо

Кадри БТВ „Бригада нов дом“ отново донесе много радост в сърцата на измъчено от болест и проблеми семейство. Момчетата се постараха да дадат един уютен и удобен дом на три поколения дами, които заживяха под един покрив. Девет години Вики и нейната майка Гергана живеят в една стая и се …

Блиц Новини
Крисия призна защо три години кариерата ѝ е била на пауза

кадри Нова телевизия Крисия пусна нова песен след 3 години пауза и се появи по Нова телевизия за да каже къде се е губила толкова дълго. Певицата не даде много ясен отговор, но от думите ѝ се разбра, че просто много е внимавала да не сбърка с изборите, които трябва …

Блиц Новини
Всички сме в грешка! Проф. Мурдаров каза истинското значение на думата „нелицеприятен”

кадри БНТ Думата „нелицеприятен”, която се използва доста често от много хора, изобщо не значи това, което те си мислят. Това изненадващо разкритие направи езиковедът и преводач проф. Владко Мурдаров по БНТ. При поредното си гостуване при Георги Любенов беше категоричен, че тази дума изобщо не е синоним на „грозен”. …

error: Content is protected !!