fbpx

Бият ваксини на входа на Метро

Блиц Новини

Снимка pixabay

Всеки гражданин, избрал да се ваксинира в пункт на територията на МЕТРО, ще получи ваучер на стойност 20 лв., който може да използва за пазаруване в магазина или да дари за социално значима кауза в специално обозначени за целта кутии на „Вход клиенти“ в търговските обекти.

METRO България, в партньорство с Министерството на здравеопазването и регионалните здравни инспекции по области, ще осигури възможност за разполагане на пунктове за ваксинация на територията на своите магазини. От 3 септември ще бъдат отворени центровете в София, Пловдив, Бургас, Велико Търново и Варна, а на по-късен етап се обсъжда да бъдат добавени и други обекти на веригата.

Ваксинационните пунктове в петте града ще работят през целия месец септември, както следва:

гр. София, магазин МЕТРО на бул. Цариградско шосе 7-11 км – от петък до неделя, от 10:00 до 18:00 часа

гр. Пловдив, магазин МЕТРО на бул. „Санкт Петербург“ 135 – от петък до неделя, от 10:00 до 18:00 часа

гр. Варна, магазин МЕТРО в район „Вл. Варненчик“, ул. „Атанас Москов“ 2 – от петък до неделя, от 10:00 до 18:00 часа

гр. Велико Търново, магазин МЕТРО на бул. „България“ 78 – събота от 10:00 до 14:00 часа

гр. Бургас, магазин МЕТРО на бул. „Стефан Стамболов“ 103 – от понеделник до неделя от 10:00 до 17:00 часа

Според капацитета на медицинските екипи във всеки град, е възможно да настъпят малки промени в графика, които ще бъдат съобщавани своевременно на местно ниво. В пунктовете ще бъдат налични всички видове одобрени от Европейската агенция по лекарствата (EMA) ваксини.

Всеки гражданин, избрал да се ваксинира в пункт на територията на МЕТРО, ще получи ваучер на стойност 20 лв., който може да използва за пазаруване в магазина или да дари за социално значима кауза в специално обозначени за целта кутии на „Вход клиенти“ в търговските обекти. Дарените от кампанията средства ще бъдат предоставени на фондация BCause за Фонд #ЗаДецатаНаГерои медици и учители, загинали в битката .

„В МЕТРО сме уверени, че ваксинацията е ключът към завръщането към нормалния ни ритъм на живот. Благодарение на пунктовете на територията на нашите магазини ще допринесем за намаляване на нуждата от нови ограничителни мерки и затваряне, които се отразяват крайно негативно на сектор „Хотелиерство и Ресторантьорство“.

Действията ни показват и ролята на компанията в обществото, която дава още възможности за ваксинация, за да помогне на бизнес клиентитe ни да се върнат към нормалното си русло в най-скоро време“, каза Никола Готрон, изпълнителен директор на МЕТРО България.

Действията на МЕТРО са с цел разкриване на допълнителни възможности за ваксинация на населението, което ще допринесе за по-лекото преминаване през настоящата четвърта вълна на пандемията и намаляване на нуждата от стриктни мерки. Един от най-тежко засегнатите от ограниченията е ХоРеКа секторът, на който компанията е доверен партньор от стъпването си на българския пазар преди повече от 20 години.

От началото на пандемията МЕТРО въведе редица мерки за безопасно и сигурно пазаруване на територията на магазините си в цялата страна.

Сред тях са безплатни маски и ръкавици за всички клиенти, термокамери на входа за бързо и точно отчитане на телесната температура, автоматична система за контрол на трафика в магазините с цел избягване на струпвания на хора. МЕТРО България има сертификация за безопасна среда и хигиена чрез международно признатия сертификат за анти COVID-19 мерки SafeGuard Label при 4-степенен контрол на безопасността от Bureau Veritas.

В грижата за здравето и живота на хората, МЕТРО е и една от първите компании, които миналата година организираха поетапно и масово PCR тестване  на служителите си.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Люси Иларионов: Веско Маринов вися на въже заради клип

Кадри ютуб „При ТоТо“ и видеоклип Веселин Маринов Режисьорът Люси Иларионов е пълен с истории покрай снимането на клипове на родни звезди. извади на показ някой пикантни детайли от кухнята на поп фолка. Продуцентът отрязал големите фолк звезди от лекия жанр Eмилия и Ивана, без да му мигне окото. Това …

Блиц Новини
Започна наддаването за победител в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Краят на кулинарното шоу Хелс китчън наближава и започнаха залагания кой от останалите вътре участници ще грабне голямата награда от 100 000 лв. Четирима мъже се спрягат за основни претенденти за финала в шоуто. Това са Лъчезар Чоткин от Дупница, Димитър Красенов, който от 8 години живее …

Блиц Новини
Задава се сватба за Зомбори след Капките

Най-добре представящият се имитатор този сезон в „Като две капки вода“ Влади Зомбори официално от сцената се обясни в любов на половинката си актрисата Весела Бабинова. Макар да имат дете, двамата все още не са сключвали брак. След края на шоуто, той ще предложи на любимата си да се оженят, …

error: Content is protected !!