fbpx

Иван се върна от Германия и тръгна да чисти пред блока и съседите го намразиха

Блиц Новини

Кадър видео Нова ТВ

Иван Георгиев се прибира от Германия в родния град миналата събота и още на следващия ден се заема да придаде по-приветлив вид на мястото, където живее. На този адрес има 64 апартамента. За благодарност – съседи повикаха полиция, каза водещата на „Здравей, България“ по Нова телевизия Мира Иванова. Историята бързо набра популярност и хиляди коментари в социалните мрежи.

 

“Реших да звънна на мой приятел, който има косачка да окосим задблоковото пространство и да изчистим боклуците, защото не беше приятна гледка. Всеки обича чистотата предполагам и мрази мизерията. Това, което виждам на запад и онова, което е тук, са коренно различни. Искам и ние да бъдем както са хората там”, разказва Иван Георгиев пред Нова телевизия.

Младежите окосяват тревата, която на места е над метър и събират 4 чувала с отпадъци.

„Около 14.10 приключихме с работата и след няма и десетина минути се появи полицейски автомобил. Искаха ми лична карта, при което обясниха, че има оплакване, заради шума. На мен ми стана както тъжно, така и смешно, защото не мисля, че проблемът беше толкова голям – за десетина минути. Инициативата, която решихме да направим мисля, че беше както за нас самите от блока, от другия блок, така и за самите преминаващи”, споделя Иван.

Жалбата е подадена от съсед.

„Евала му правя на момчето – никой не се хваща да чисти, а виждате какво става!”, заяви Димитър Колев.

„Адмирации за Иван, понеже той човекът най-малкото се върна от Германия и не да отиде на море, а дойде и изчисти на нашите съседи блока и те на всичкото отгоре – подадоха жалба! Това е нещо нечувано за мен, пълен срам!”, категоричен е Кристиян Станев.

„Не го приеха като нормална постъпка да има оплакване за такова нещо, защото все пак това бяха 4 служители, които в този миг можеше да има друг случай, нещо много по-належащо от забележката за 10 минути нарушаване на обществения ред”, заяви Иван Георгиев.

Иван допуска, че е нарушил нечий следобеден сън, но не е очаквал подобна реакция.

„Всеки един е можело дали през прозореца или да дойде долу да каже: извинявайте, детето си е легнало или: възрастен човек има болен – ще може ли да отложите това за по-късно”.

Никой обаче и не слиза да помогне на Иван и приятеля му. „Не, твърдо – не, никой не се присъедини. Беше неделен ден, може би много от хората ги нямаше. Морето е наблизо – кой на море, кой по села. А, за човека, който се е обадил мога единствено да кажа: да е жив и здрав и следващия път да се замисли дали да се обади или да слезе да помогне.”, споделя Иван.

Всички съседи, с които разговаря екипът на NOVA, заявяват готовност да се включват за в бъдеще в инициативите на Иван, без да подозираме, че той вече е обмислил нова – но този път с публично оповестяване.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Математикът Калоян Гешев: Искам да стана учител

Кадри БТВ Нашите деца са повод за гордост в различни области от математика, химия, биология и където и да се появят обират първите места и медалите. Не един и два примера имаме вече за младежи, отдадени на науката и доста напреднали в материята, въпреки младостта си. Макар да е само …

Блиц Новини
Блага след рехабилитацията, подарък от Бригадата: Състоянието ми се подобри

Кадри БТВ Семейството на Благовеста и Християна, които видяхме в последния епизод на „Бригада нов дом“ спокойно си живеят в обновеното жилище. Един от най-сериозните проблеми, пред които семейството беше изправено, беше течът от тавана, който влизаше в кухнята. Благодарение на бригадата, тези мои тревоги престанаха, вече няма никакви течове, …

Hell's kitchen
Симона мечтае да бъде криминалист, сладкар и инвеститор

Кадри Нова ТВ Въпреки първоначалното впечатление, което остави и у зрители и участници Симона успя да обърне мненията за себе си. За два месеца ти научи адски много. Научи почти всичко, което можех да ти дам. С тези думи я изпрати шеф Ангелов от Хелс китчън и всички са съгласни …

error: Content is protected !!