fbpx

Такава промяна в столичния КАТ никой не е очаквал! Шофьорите се хванаха за главата от това, което е станало там

Снимка Блиц

Опашките и напрежението пред каналите на КАТ намаляха след удължаването на работния ден с 1 час, коментираха очевидци и допълват, че вече не е необходимо да се взима отпуск при регистрация на автомобил, съобщава „Труд“.

„Приятно съм изненадан – минах през каналите за регистрация с автомобила, сложиха му номера и си получих талоните за около час и половина, без да чакам по опашки. Освен това хората бяха приветливи, навсякъде има цветя, а в помещенията – климатици“, разказа купувач на току-що докаран от чужбина автомобил. Преди около 10 г. той пак е бил по същия повод пред пункта на КАТ – София. Тогава чакал от сутринта до 16:00 часа следобед. „Тогава си бяха взел отпуска, за да си регистрирам колата, спомням си, че тогава тук нямаше даже и една тоалетна“, добави столичанинът.

Над 2500 души и 1200 коли минават всеки ден през КАТ-София, като потокът постоянно се увеличава. За да стопят опашките, пътните полицаи са въвели удължено работно време от 7:30 часа сутринта.

Пускането в двора пред каналите започва към 7:00 ч и така изчезват автоколоните по улица „Лъчезар Станчев“. Обмисля се и въвеждането на две смени на работа, но това ще бъде възможно, ако се назначат допълнително още 20 служители. Вече има такова искане до МВР и то не е нелогично, тъй като всеки ден от пункта директно в държавния бюджет влизат над 100 000 лв. от такси за регистрация на автомобили, смяна на талони и книжки на шофьорите, както и от глоби на нарушители.

От КАТ са благодарни на Столична община, че са отпуснати средства за ремонт и разширение на тротоара края пункта, поставено е ново улично осветление и се възстановява градинката с фонтан откъм входа за техническите прегледи.

След спечелени обществени поръчки, фирми вече са оборудвали пункта с безжичен интернет, нови климатици, нова система от 70 камери за видеонаблюдение, генератор за ток, който да се включва при авария, за да не спират компютрите на КАТ.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Чакърдъкова за борбата за живот: Колко време имам?

Кадри ютуб и снимки ФБ профил Фолклорната певица Николина Чакърдъкова е може би една от най-обичаните и популярни наши певици. Винаги усмихната и лъчезарна зарежда публиката с присъствието и гласа си. Едва ли някой би предположил като я гледа така, че тя е преживяла доста сложни моменти. Николина Чакърдъкова в …

Блиц Новини
Яни от „Фермата“ очаква първороден син

Снимки и кадри инстаграм Феновете на селскостопанското риалити „Фермата“ няма как да не си спомнят Яни от Козлец. Той бе сред най-колоритните и забавни участници в шоуто, пък и грабна голямата награда в трети сезон. След това взе участие и в сезон осем, след края на който му потръгна в …

Hell's kitchen
Никол повиши самочувствието, откакто е сама сред мъжете

Кадри Нова ТВ Бони се оказа най-дразнещата фигура в отбор „златни“, но Никол от противниците им никак не й отстъпва. Особено след като остана сама сред четирима мъже и пребори женската конкуренция, самочувствието й се вдигна до небесата, не че й е липсвало и преди това. На вечерна резервация се …

error: Content is protected !!