fbpx

БСП при Радев: Ще продължим с конструктивно и мъдро поведение, за да може да има редовно правителство

Блиц Новини

Кадър видео Нова ТВ

„Ние ще продължим с това конструктивно, разумно и мъдро поведение, за да може да има правителство, което да преведе България през тежката есен и зима, които ни чакат, да дадем спокойствие и сигурност на българските граждани, както и стабилност на държавата изобщо“, посочи Корнелия Нинова на консултациите с парламентарно представените партии, които президентът инициира като опит за връчване на втори мандат за съставяне на правителство. Първи за разговори влязоха от „Има такъв народ“, след това от ГЕРБ-СДС. „БСП за България“ са третата партия, която ще направи консултации с държавния глава.

„Вашите колеги от ГЕРБ-СДС“ потвърдиха още веднъж, че ще върнат втория мандат, което поставя голяма тежест върху третия мандат и дали българският парламент ще отговори на очакванията на българските граждани, или той ще бъде пропилян отново. Затова трябва диалог, отговорност и конструктивност“, с тези думи се обърна Радев към БСП в началото.

„Именно Българската социалистическа партия беше тази, която в консултациите между партиите от 46-ия парламент до момента прояви отговорност, зрялост и мъдрост. Затова аз разчитам, че вие и занапред ще продължавате да търсите и работите за допирни точки между различните партии за ясни приоритети и цели в интерес на българските граждани, на ясен хоризонт за взимане на решение и за нормализиране на политическия диалог“, допълни президентът.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова от своя страна заяви, че са си поставили две задачи – актуализация на бюджета в три посоки – стабилизиране на здравната система за посрещане на COVID кризата, преизчисляване на пенсиите и увеличаване на доходите, както и подготовка на държавата за евентуална мигрантска вълна; втората задача е полагане на максимални усилия за съставяне на редовен кабинет, което да преведе България през тежката зима, да даде спокойствие и сигурност на българските граждани и стабилност на политическата система.

„Ние ще продължим с това конструктивно, разумно и мъдро поведение, за да може да има правителство, което да преведе България през тежката есен и зима, които ни чакат, да дадем спокойствие и сигурност на българските граждани, както и стабилност на държавата изобщо“, посочи Нинова.

„Зависи от вашето решение при кого ще отиде третият мандат, но ако дойде при нас, ще продължим по начина, по който и досега. Конкретно, конструктивно, мъдро търсене на общите пресечни точки с колегите от другите партии, без ГЕРБ и ДПС“, каза още тя.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Крисия призна защо три години кариерата ѝ е била на пауза

кадри Нова телевизия Крисия пусна нова песен след 3 години пауза и се появи по Нова телевизия за да каже къде се е губила толкова дълго. Певицата не даде много ясен отговор, но от думите ѝ се разбра, че просто много е внимавала да не сбърка с изборите, които трябва …

Блиц Новини
Всички сме в грешка! Проф. Мурдаров каза истинското значение на думата „нелицеприятен”

кадри БНТ Думата „нелицеприятен”, която се използва доста често от много хора, изобщо не значи това, което те си мислят. Това изненадващо разкритие направи езиковедът и преводач проф. Владко Мурдаров по БНТ. При поредното си гостуване при Георги Любенов беше категоричен, че тази дума изобщо не е синоним на „грозен”. …

Блиц Новини
Доста момичета в „Ерегенът” си имали гаджета отвън, разкри Екатерина

кадри bTV, YouTube/Надкаст Не само една, а няколко кандидатки за сърцето на Алек трябваше да бъдат изгонени от „Ергенът” служебно. Това разкри отпадналата Екатерина. Тя на практика потвърди, че в имението бързо се е разбрало, че Габриела  и Памела са сестри, преди това да беше разкрито официално от продукцията. Екатерина …

error: Content is protected !!