fbpx

Депутатка от ГЕРБ: Искаме импийчмънт на президента Радев

Блиц Новини

Кадър видео БНТ

 

Анна Александрова, депутат от ГЕРБ-СДС коментира решението на ГЕРБ-СДС да сезира КС по казуса с двойното гражданство на министъра на икономиката Кирил Петков в студиото на „Денят започва“ по БНТ.

„Той трябва да взема важни решения за българските граждани и ако той е с двойно гражданство въпросът е чия позиция ще защитава – на България или на другата държава. Чувам, че е личен казусът, не е лично отношение, принципен е казусът и трябва да се носи отговорността. Нека само да спомена, че цялата отговорност е на президента“, каза Александрова.

Тя заяви, че ако КС се произнесе, че назначаването е противоконституционно – изцяло отговорността ще е на президента Румен Радев. Защото, по думите и, той е следвало да направи проверка на министрите, които назначава и в нарушение на Конституцията, това е изключително тежко нарушение на закона.

„Ако това стане, е напълно възможно от ГЕРБ-СДС да поискат импийчмънт на президента. Ще имаме достатъчно основания за това. Ако КС се произнесе за противоконституционност, ще имаме такава възможност“, каза Александрова.

Тя не пожела да коментира кадрите с полицейско насилие над протестиращи. Заяви обаче, че записите от камерите излизат сега, за да се отклони вниманието от най-важните проблеми.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Hell's kitchen
Бони гази наред, за да изпъкне в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Не остана много до финала на Хелс китчън и борбата се ожесточава. Дори в отбора на златните, за които награда няма страстите се засилват. Гърдева и Бони меко казано не се харесват, но певицата дотегна и на останалите с напъните си да изпъкне винаги и да получава …

Блиц Новини
Люси Иларионов: Веско Маринов вися на въже заради клип

Кадри ютуб „При ТоТо“ и видеоклип Веселин Маринов Режисьорът Люси Иларионов е пълен с истории покрай снимането на клипове на родни звезди. извади на показ някой пикантни детайли от кухнята на поп фолка. Продуцентът отрязал големите фолк звезди от лекия жанр Eмилия и Ивана, без да му мигне окото. Това …

Блиц Новини
Започна наддаването за победител в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Краят на кулинарното шоу Хелс китчън наближава и започнаха залагания кой от останалите вътре участници ще грабне голямата награда от 100 000 лв. Четирима мъже се спрягат за основни претенденти за финала в шоуто. Това са Лъчезар Чоткин от Дупница, Димитър Красенов, който от 8 години живее …

error: Content is protected !!