fbpx

Мика Зайкова: Най-ниските пенсии ще намалеят с 10 лева

Блиц Новини

Кадър видео БНТ

Мика Зайкова отново изпъкна с крилата фраза.

„Борбата е за пустите пари – кой да води бащина дружина“, заяви финансистът и депутат от „Има такъв народ“ Мика Зайкова по повод на дебата за актуализация на държавния бюджет.

Тя прогнозира, че още на пленарното заседание в сряда – първото редовно за седмицата, парламентът ще създаде Комисията по бюджет и финанси, която да се захване с предлаганите промени.

„Трябва да сложим още малко пари и за пенсиите, защото това, което предлага правителството, намалява с 10 лева Бойковите пари за най-ниските пенсии (50-те лева добавка – бел. ред.), което е абсурд. Евростат се съгласи, че минималната пенсия трябва да бъде около прага на бедност, тоест равна или малко по-висока. Ние сме бедна страна, но ще се постараем. Пенсиите трябва да се актуализират“, призова депутатът, цитирана от БГНЕС.

Зайкова подчерта още, че трябва да се помисли за вдигането на пенсията за старост, както и увеличение с 10-20% на средствата в помощ на хората в неравностойно положение.

„Мотивите за актуализация на бюджета са верни, но вече дори малко остарели, защото нещата се променят. Ние имаме най-скъпия ток в ЕС. Това означава инфлация и то сериозна. Всички цени ще се вдигнат, защото в основата е електроенергията, а сме най-бедните“, коментира още тя и прогнозира, че актуализацията в държавния бюджет може да бъде приета до края на август.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Призив за свалянето на Сашо Кадиев от екран

Кадри БТВ Заформя се кампания за отстраняването на Сашо Кадиев като капитан в „Аз обичам България“. Доста възмутени коментари се изсипват всеки път след предаването по негов адрес в социалните мрежи. Поведението на актьора дразни хората, които дори се заканват заради него да се откажат да гледат иначе прекрасното предаване. …

Блиц Новини
Бригадата направи едно дете щастливо

Кадри БТВ „Бригада нов дом“ отново донесе много радост в сърцата на измъчено от болест и проблеми семейство. Момчетата се постараха да дадат един уютен и удобен дом на три поколения дами, които заживяха под един покрив. Девет години Вики и нейната майка Гергана живеят в една стая и се …

Блиц Новини
Крисия призна защо три години кариерата ѝ е била на пауза

кадри Нова телевизия Крисия пусна нова песен след 3 години пауза и се появи по Нова телевизия за да каже къде се е губила толкова дълго. Певицата не даде много ясен отговор, но от думите ѝ се разбра, че просто много е внимавала да не сбърка с изборите, които трябва …

error: Content is protected !!