fbpx

ИБГНИ: Ще гласуваме три пъти „против“ правителството на ИТН

Блиц Новини

кадър : Фейсбук/“Дневник“

Имаме ангажимент към избирателите да подкрепим правителство, което да демонтира едноличния модел на управление и да премахне кликата ГЕРБ – ДПС. Хората по площадите очакваха две оставки, засега са получили само една. За реформите са нужни хора смели, почтени, доказани професионалисти в своите обласит, с ясна гражданска позиция. Предложените в кабинета министри не са такива хора, заяви на пресконференция в Народното събрание Мая Манолова, която от името на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ обяви, че коалицията няма да подкрепи правителството на ИТН.

Манолова допълни също, че част от министрите са напълно неприемливи и като цяло подпорката им е семпла на основа огромните очаквания, които са имали гражданите.

Тя каза също, че от „Има такъв народ“ са предложили вместо споразумение между тях и ИБГНИ да се приеме еднолична декларация, която няма партньорски характер, а иначе пълна с добри пожелания. Манолова добави също, че ИТН не са успели да убедят най-малката парламентарна група, че правителството им няма да е параван за сянката на ГЕРБ и ДПС.

Арман Бабикян пък коментира, че подкрепа за правителството е несериозно да иска без ясно споразумение, в което се посочени параметрите на сътрудничеството между ИТН и ИБГНИ.

Според Манолова, служебното правителство е добра алтернатива за управление на страната и са готови да водят разговори с ИТН, ДБ и БСП да се използва като решение в кризисна ситуация. „От министрите, освен че част от партньорите им са „майцепродавци“ и други епитети, не чухме нищо друго“, допълни Манолова.

„Ще гласуваме три пъти „против“ – за кабинет, за структура и за персонални предложения“, обяви Манолова.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

БГ звезди
БТВ прекали с Мария Силвестър, не могат да ѝ вземат думата

кадри bTV Водещата на „Бригада Нов дом” Мария Силвестър буквално превзема ефира на bTV тази седмица. Нейното присъствие започна с едно от най-обсъжданите предавания в родния ефир, продължава през участието ѝ в сериала „Алфа”. На всичко отгоре зрителите ще я виждат всеки ден като седмичен коментатор в „Преди обед”. Още …

Блиц Новини
Най-харесваната двойка напусна „Един за друг“

Кадри Нова ТВ Една от най-харесваните двойки от романтичното риалити „Един за друг“ напусна предаването на крачка от финала. Дилян и Петя се изправиха на елиминации срещу Сияна и Светослав и решаващият глас за това дойде от хората, които те смятаха за свои най-добри приятели Галена и Петър. Петя повече …

Блиц Новини
Доктор Ненков: Трябва отношение на лекар към пациент

Кадри Нова ТВ Вече всички са свикнали където и да се появи д-р Мирослав Ненков да има забавни истории, вицове и много смях. Драмата с личният му лекар Атанас Пелтеков имат такива в излишък и разказаха някои от тях пред Лора Крумова. Идва пациент за консултация. Става въпрос за дама, …

error: Content is protected !!