fbpx

Българският ансамбъл по художествена гимнастика се окичи с олимпийското злато

Блиц Новини

кадри БНТ

Българският ансамбъл по художествена гимнастика спечели златен медал на Олимпиадата в Токио. Момичетата буквално отвяха конкуренцията в многобоя и с общ сбор от 92.100 точки спечелиха отличието, което досега липсваше във витрината на този спорт – злато от Олимпиада, предаде БНТ.

Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова са героите, които ни зарадваха в ранните часове на неделния ден – последен за Игрите в Япония.

С основна заслуга за спечеленото отличие е старши треньорът на ансамбъла Весела Димитрова и нейната помощничка Михаела Маевска.

Нашият тим поведе след първото изиграване с 5 топки. Гимнастичките ни бяха оценени с 47.550 точки за първото си излизане на килима, благодарение на чистото изпълнение на блестящата композиция, поставена по компилация от музиките „Вода“, „Космос“ и „Земя“ на Елица и Стунджи.

Състезателките ни направиха и невъзможното, но успяха да изиграят чисто и смесеното съчетание (3 обръча и 2 чифта бухалки), въпреки напрежението. За изпълнението си по музиката от балета „Спартак“ на Арам Хачатурян те получиха 44.550 точки.

„Истинско чудо“, така определиха своето отличие Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова.

„В момента ни е много трудно да мислим, камо ли да говорим, това е една сбъдната мечта за нас, едно чудо. Не мисля, че се зарадвахме на вчерашното първо място, защото очакванията се вдигнаха още повече. Днес се радваме, че успяхме да изиграем съчетанията си още по-добре от вчера“, сподели капитанът Симона Дянкова.

Голямата българска треньорка по художествена гимнастика Нешка Робева използва социалните мрежи, за да сподели мислите си за постижението на състезателките ни:

„ПОКЛОН, ПРЕКРАСНИ БЪЛГАРСКИ ДЕЦА!

В този случай – златен медал за ансамбъла на България, каквото и да се коментира и както и да се коментира, би било безлично и бледо…

БРАВО! БРАВО! БРАВО!

Браво, момичета! Браво на треньорите и всички участници в подготовката.

Поздравления за ръководството.

Заслужена победа!

Браво и на останалите медалистки! Златни български момичета.

Поздрави за всички участници, за положените усилия, за неуморния труд, за устрема към върховете…

ПОКЛОН, ПРЕКРАСНИ БЪЛГАРСКИ ДЕЦА!“

 

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Hell's kitchen
Край с Михаела и мечтата й за 100 000 лв

Изгонването на Михаела от кухнята на Хелс китчън предизвика всеобща радост, не само сред участниците, но и зрителите, които са на мнение, че не Царина трябваше да си ходи по-рано, а точно Михаела. Множеството грешки на Михаела и опитите ѝ да се оправдае със съотборниците си, принудиха шеф Виктор Ангелов …

Блиц Новини
Орлин Горанов пусна снимка от казармата: Същият съм си!

Снимки профили ФБ Орлин Горанов пусна снимка от времето, когато е отбивал военната си служба и предизвика голям интерес. На нея се оказа не само той, а и големия Иван Лечев, с който са били заедно. Изнамерих една снимка на батко ви Орлин, преди около 110 години по време на …

Блиц Новини
Великден за 60 000 българи в Гърция

Кадри БТВ Традиционно няколкото почивни и празнични дни българите пътуват към съседни дестинации. Най-предпочитана е Гърция пък и не е далеч, особено за хората в Западна и южна България. 58 000 българи празнуват Великден в Гърция. Това каза в предаването „Тази сутрин“ директорът на Института за анализи и оценки в …

error: Content is protected !!