fbpx

Кметът на Мадара напусна ИТН: За Тошко Йорданов членовете на партията са някакво стадо

Блиц Новини

кадри: Фейсбук/Неделчо Неделчев,  bTV

Неделчо Неделчев, кмет на шуменското село Мадара, вече не е част от „Има такъв народ“. С пост във Фейсбук той заявява, че неговите очаквания са били излъгани и е решил да напусне единствената партия, в която е участвал.

„Въпреки това не съжалявам, че ИТН спечели парламентарните избори – Бойко Борисов е детрониран за първи път от 12 години. Пожелавам успех на „Има такъв народ и помнете обещанията си! Вече нарушихте едно от тях, но поне изпълнете другите!, казва още Неделчо Неделчев цитиран от БНР-Шумен.

Той напуска заради „обидното отношение на ръководството към редовите членове и опитите на формацията да заобиколи изборния закон, въпреки гръмогласно прокламираните принципи за прозрачност и законност“, пише Радиан.бг. Основното му обвинение към ИТН обаче е, че партията на Слави Трифонов е „изменила на твърдо заявените си позиции, че няма да работи със статуквото и с хора от статуквото“.

Оказа се, че в нашата партия понятието статукво е разтегливо понятие, коментира Неделчев и посочва конкретни примери. „Въпреки първоначалните декларации, при нас в ИТН има хора от това статукво – ГЕРБ, ДПС и БСП. Нещо повече, преливането на бивши активисти на ГЕРБ към ИТН продължава тихомълком. И се оказа, че сме в едни редици с хора, срещу които се борехме“, възмущава се Неделчев.

Той недоумява и защо НДСВ, която участва в два кабинета заедно с ДПС, се смята за приемлива от ръководството на ИТН. „За мен Николай Василев е твърдо човек от статуквото, той е работил в две правителства с ДПС, той е отговорен за изграждането на държавната администрация, която по негово време се увеличава два пъти. А ние го предлагаме за премиер. И никой не ни обяснява защо“, коментира Неделчев.

„Ръководството на ИТН даде да се разбере, че на кандидатите не е разрешено да работят за преференции. По този начин пратията се опита да заобиколи Изборния кодекс, в който изрично е посочена възможност за преференциален вот“, заяви Неделчев и  подчерта: „Нали видяхте, че никъде в България кандидатите на ИТН не правеха преференциални кампании. Дори самите листи не бяха популяризирани сред хората. Много шуменци, въпреки че ме познават, не знаеха, че съм кандидат за народен представител от ИТН!“

Според него, преференциите негласно са били забранени, за да няма пренареждане на листите и в парламента да влязат само избраните от ръководството хора от техния тесен кръг. „Опитвах се да ги оправдавам пред себе си, да си обяснявам това поведение с факта, че са нова партия. Но трудно можеш да оправдаеш високомерието и арогантността към избирателите, към формации, които би трябвало да са ни партньори и дори към собствените членове“, казва Неделчев.

Но това е все още по-малкото зло, коментира кметът на Мадара. Той се възмутил от отговора на Тошко Йорданов на зададен въпрос по темата. „От отговора на Йорданов се разбра, че в ИТН има два вида хора – политическо ръководство и експертен екип. А членовете на партията явно са някакво стадо, което трябва сляпо да вярва в политическото ръководство и в експертите, и да им ръкопляска. А, и да си плаща членския внос“, коментира с огорчение Неделчо Неделчев.

 

 

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Бригадата направи едно дете щастливо

Кадри БТВ „Бригада нов дом“ отново донесе много радост в сърцата на измъчено от болест и проблеми семейство. Момчетата се постараха да дадат един уютен и удобен дом на три поколения дами, които заживяха под един покрив. Девет години Вики и нейната майка Гергана живеят в една стая и се …

Блиц Новини
Крисия призна защо три години кариерата ѝ е била на пауза

кадри Нова телевизия Крисия пусна нова песен след 3 години пауза и се появи по Нова телевизия за да каже къде се е губила толкова дълго. Певицата не даде много ясен отговор, но от думите ѝ се разбра, че просто много е внимавала да не сбърка с изборите, които трябва …

Блиц Новини
Всички сме в грешка! Проф. Мурдаров каза истинското значение на думата „нелицеприятен”

кадри БНТ Думата „нелицеприятен”, която се използва доста често от много хора, изобщо не значи това, което те си мислят. Това изненадващо разкритие направи езиковедът и преводач проф. Владко Мурдаров по БНТ. При поредното си гостуване при Георги Любенов беше категоричен, че тази дума изобщо не е синоним на „грозен”. …

error: Content is protected !!