fbpx

Паника в Еймсбъри: От устата на жертвите на „Новичок“ излизала пяна, отцепиха половината град заради тях

Паника завладя английските градове Еймсбъри и Солзбъри, след като стана ясно, че още двама души са пострадали тежко. Те били изложени на химическия агент новичок, заради който в критично състояние бяха бившият руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, съобщава „Скай нюз“, цитиран от Блиц.

45-годишният Чарли Роули и 44-годишната Доун Стърджис са били открити в безсъзнание в къща в събота в Еймсбъри на 11 километра от мястото на покушението от 4 март срещу бившия руски двоен агент и Юлия Скрипал.

Това принуди властите да отцепят части от Еймсбъри и да предупредят, че е напълно възможно химическото вещество да се намира на такива места, че да представлява риск за гражданите.

От полицията уведомиха гражданите, че е напълно възможно да видят засилено полицейско присъствие в града. Първоначално се смяташе, че няма непосредствен риск за хората, но след това властите решиха да вземат по-сериозни мерки.

Отцепен беше парк, баптистки център, аптека и два частни имота в Еймсбъри.

Адресът, на който са открити Роули и Стърджис, се намира в южните покрайнини на града, съвсем близо до Стоунхендж. Съседите им настоятелно искат да разберат какво точно се е случило.

„Тъкмо си вечеряхме, когато тези коли на спешните екипи се появиха. Сложиха си от зелените костюми и ние си помислихме, че има проблем с газта, тъй като токът ни беше спрян. Искахме да знаем какво е станало и след руската атака наскоро… предположихме най-лошото“, разказва 17-годишна съседка.

Приятел на пострадалата двойка разказа, че мъжът и жената посетили баптистката църква, където се раздавала безплатно храна. След това на Доун Стъджис ѝ прилошало и била откарана с линейка, а приятелят придружил Чарли Роули до близка аптека.

От църквата обявиха, че на събитието имало 200 посетители, а двойката не била сред редовните богомолци.

Очевидец на инцидента пък разказа, че от устата на единия от пострадалите излизала пяна.

Стърджис и Роули са настанени в същата болница, където лежаха семейство Скрипал – единственото лечебно заведение, което се е сблъсквало с веществото новичок. От там обявиха, че за тях се полагат същите грижи и имат добри шансове за възстановяване.
Междувременно здравните власти в Солзбъри предупредиха гражданите да не пипат захвърлени предмети по улиците. Хората, които са ходили в някои от застрашените райони, трябва да изперат дрехите си и да почистят личните вещи, които са носели със себе си по това време.

Вече се надига недоволство срещу местната власт, която преди време обяви, че Солзбъри е безопасен след нападението над Скрипал, а сега се оказва, че новичокът е стигнал чак до Еймсбъри.

„Мисля, че това е продължение на първоначалното престъпление“, заяви бившият началник в службите за контратероризъм генерал-майор Чип Чапман.

Шефът на отдела за борба с тероризма в Скотланд Ярд Нийл Бейсу обаче заяви, че в миналото на двамата отровени няма нищо, което да предполага такова нападение срещу тях.

По последна информация, състоянието на Стържес и Роули е критично.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Крисия призна защо три години кариерата ѝ е била на пауза

кадри Нова телевизия Крисия пусна нова песен след 3 години пауза и се появи по Нова телевизия за да каже къде се е губила толкова дълго. Певицата не даде много ясен отговор, но от думите ѝ се разбра, че просто много е внимавала да не сбърка с изборите, които трябва …

Блиц Новини
Всички сме в грешка! Проф. Мурдаров каза истинското значение на думата „нелицеприятен”

кадри БНТ Думата „нелицеприятен”, която се използва доста често от много хора, изобщо не значи това, което те си мислят. Това изненадващо разкритие направи езиковедът и преводач проф. Владко Мурдаров по БНТ. При поредното си гостуване при Георги Любенов беше категоричен, че тази дума изобщо не е синоним на „грозен”. …

Блиц Новини
Доста момичета в „Ерегенът” си имали гаджета отвън, разкри Екатерина

кадри bTV, YouTube/Надкаст Не само една, а няколко кандидатки за сърцето на Алек трябваше да бъдат изгонени от „Ергенът” служебно. Това разкри отпадналата Екатерина. Тя на практика потвърди, че в имението бързо се е разбрало, че Габриела  и Памела са сестри, преди това да беше разкрито официално от продукцията. Екатерина …

error: Content is protected !!