fbpx

Жертвите на пожара в старческия дом станаха 4

Блиц Новини

Снимка pixabay

Четирима са вече починалите след пожара в дома за възрастни хора „Св. Георги“ край Варна. Освен мъжът, който е изгорял в стаята си, има още един починал в реанимацията на университетската болница „Св. Марина“. Жена е издъхнала при транспортирането ѝ в друга сграда на хосписа.

По-късно през деня в стаята си е починала още една жена. 7 души са приети във Военноморската болница. Състоянието на двама от тях е тежко. Други две жени, настанени в болница „Св. Анна“, са в стабилно състояние, съобщи БНТ.

Огънят пламнал малко преди 4 ч сутринта в стая на втория етаж, където преди два дни бил настанен загиналия мъж. Веднага към дома са изпратени три противопожарни екипа.

В двора са евакуирани до пристигане на пожарната около 15-20 човека от персонала, който е тук, каза комисар Тихомир Тотев директор на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Варна.

Пожарникарите, заедно с работещи в хосписа, евакуирали останалите възрастните хора, за които е имало опасност да бъдат обгазени общо около 80 души.

Едната стая само е изгоряла, в другите стаи просто е имало дим, обясни Борислава Божикова, служител в дома за възрастни хора.

Във Военноморската болница във Варна са настанени 7 от пострадалите възрастни хора. Двама са в тежко състояние.

Единствено този, който е на изкуствена белодробна вентилация, той е в много тежко състояние, с белодробен отток, така че за него има реална опасност за живота, каза проф. Христо Бозов, ръководител на Катедра „Анестезиология, морска и интензивна медицина“ към Военноморската болница във Варна.

Много от евакуираните вече са се върнали по стаите си, други са настанени в друга сграда на хосписа. Мъжът, загинал в пожара е бил незрящ и е имал и психични проблеми. По първоначална информация причината за инцидента е късо съединение.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Учител шокира Ники Кънчев в „Стани богат“ с признание за бабата на жена му

Кадри: БТВ Учител по история и философия в столично училище се устреми към стоте бона в „Стани богат“. След като седна в стола на богаството, Найден Върбанов не се поколеба да разкрие защо е решил да опита късмета си. „През лятото с бабата на съпругата ми гледахме предаването, и тя …

Блиц Новини
Алек Младенов: Не ме интересуват мненията на хората

Кадри БТВ От както стана ясно решението на Алек Младенов да не избере нито една от двете дами го разкостиха откъде ли не. От социалните мрежи го заливат коментари, както и гости, поканени в телевизията да му искат обяснение. Какво направи бе брат? Изглеждаше, че направи всичко това заради майка …

Блиц Новини
Ергенът Алек Младенов: Съвестта ми е чиста

Кадри БТВ Голяма изненада поднесе Алек Младенов с решението си да не избере нито една от двете претендентки за сърцето му. Зрителите са шокирани, но най-вече дамите, които най-малко са очаквали този развой на събитията. Алек се сбогува с двете дами с емоционално видео, в което поотделно благодари и на …

error: Content is protected !!