fbpx

Иво Прокопиев осъди за пореден път Николай Бареков

Блиц Новини

Снимка профил ФБ

Не за първи път съиздателят на „Дневник“ и „Капитал“ Иво Прокопиев води дела срещу Николай Бареков заради лъжи. Поредното такова той спечели на втора инстанция. Софийският апелативен съд се произнесе, че бившият евродепутат му е нанесъл неимуществени вреди и му присъди 30 000 лв. обезщетение плюс лихвите, както и 4200 лв. разноски. Решението може да се обжалва пред Върховния касационен съд.

Делото се води от 2017 г. по повод открито писмо от Бареков, публикувано във „Фейсбук“ и няколко електронни медии и съдържащо клевети и обиди. Според съда бившият евродепутат е отправил недоказани обвинения към Прокопиев за извършени престъпления, с което е накърнил доброто му име. От съдебното решение става ясно, че ответникът се е опитал по време на делото да се дистанцира от авторството на писмото, пише Дневник.

Според съда в серия от интервюта и публични изяви бившият телевизионен водещ е продължил да прави неверни твърдения, свързани с личността и бизнеса на издателя. Апелативният съд постановява, че казаното от Бареков, цитирано от „Шоу“, „24 часа“, „Блиц“, „Уикенд“, „Галерия“, „Канал 3“, е противоправно и удвоява сумата на обезщетението от 15 000 лв., присъдено на първа инстанция.

През януари 2017 г. Прокопиев обяви, че подготвя завеждането серия дела срещу евродепутата Бареков заради разпространените в последните седмици множество неверни твърдения, обиди и клевети срещу него, близките и бизнеса му. „Това поведение е обществен рецидив. В миналото г-н Бареков няколко пъти е повеждал подобни кампании срещу мен, за което вече е осъден за същите или подобни твърдения и обидни квалификации“, каза тогава Прокопиев.

По това време той вече беше осъдил на две инстанции Бареков и сайта му bnews.bg за причинени вреди чрез разпространени клевети и обиди. Издателската група „Икономедиа“ също заведе и спечели дело срещу Бареков за използването на снимки без разрешение и без платени авторски права.

През 2012 г. Прокопиев заведе и наказателно дело от частен характер за клевета срещу Бареков с граждански иск от 1 млн. лв., но във финалната фаза на делото подсъдимият получи депутатски имунитет като член на Европейския парламент.

Миналия август издателят обяви, че за четвърти път ще съди Бареков. Тогава бившият евродепутат организира протест пред имот на Прокопиев в местността Буджака край Созопол, а по БНР хвърли поредните си недоказани обвинения.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Призив за свалянето на Сашо Кадиев от екран

Кадри БТВ Заформя се кампания за отстраняването на Сашо Кадиев като капитан в „Аз обичам България“. Доста възмутени коментари се изсипват всеки път след предаването по негов адрес в социалните мрежи. Поведението на актьора дразни хората, които дори се заканват заради него да се откажат да гледат иначе прекрасното предаване. …

Блиц Новини
Бригадата направи едно дете щастливо

Кадри БТВ „Бригада нов дом“ отново донесе много радост в сърцата на измъчено от болест и проблеми семейство. Момчетата се постараха да дадат един уютен и удобен дом на три поколения дами, които заживяха под един покрив. Девет години Вики и нейната майка Гергана живеят в една стая и се …

Блиц Новини
Крисия призна защо три години кариерата ѝ е била на пауза

кадри Нова телевизия Крисия пусна нова песен след 3 години пауза и се появи по Нова телевизия за да каже къде се е губила толкова дълго. Певицата не даде много ясен отговор, но от думите ѝ се разбра, че просто много е внимавала да не сбърка с изборите, които трябва …

error: Content is protected !!