fbpx

Гешев съобщи: Заместник апелативният прокурор на Варна Иван Тодоров почина при трагични обстоятелства

Блиц Новини

Снимка профил туитър

При трагични обстоятелства след тежко боледуване и продължително и трудно възстановяване на 4 юли почина Иван Тодоров – заместник апелативен прокурор във Апелативна прокуратура – Варна, съобщиха от пресслужбата на държавното обвинение.

Не е ясно каква е точната причина за смъртта на прокурора. Според сайта Афера обаче става въпрос за самоубийство.

Главният прокурор Иван Гешев и ръководството на Прокуратурата на Република България изказват искрените си съболезнования на близките и приятелите му.

Иван Колев Тодоров е роден на 11 октомври 1956 година. През 1983 г. се дипломира като юрист в Юридическия факултет на СУ „Свети Климент Охридски“. Започва работа в системата на Прокуратурата на Република България през март 1984 година като младши прокурор в Районна прокуратура – Варна, пише Морето.

От юли 1992 г. до март 1993 г. заема длъжността и.д. районен прокурор, след което започва неговата кариера в Окръжна прокуратура – Варна.

От април 1998 година до 2010 година е заместник – апелативен прокурор на Апелативна прокуратура – Варна. От 2010 година става прокурор в същата структура. На длъжността заместник на административния ръководител на АП-Варна е назначен отново през 2018 година.

Иван Тодоров е награждаван многократно за високия му професионализъм и за цялостната му работа. В неговата кариера той винаги е проявявал принципност и стриктност, доказал е способността си да организира и ръководи екип, както и да води комуникация с различни структури на държавната администрация.

Под наблюдението на Окръжна прокуратура-Варна е започнато досъдебно производство за установяване на причините и обстоятелствата, при които е настъпила смъртта му.

Прокурорите, следователите и съдебни служители от апелативния район изказват своите искрени съболезнования на семейството му.

Светла му памет!

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Орлин Горанов пусна снимка от казармата: Същият съм си!

Снимки профили ФБ Орлин Горанов пусна снимка от времето, когато е отбивал военната си служба и предизвика голям интерес. На нея се оказа не само той, а и големия Иван Лечев, с който са били заедно. Изнамерих една снимка на батко ви Орлин, преди около 110 години по време на …

Блиц Новини
Великден за 60 000 българи в Гърция

Кадри БТВ Традиционно няколкото почивни и празнични дни българите пътуват към съседни дестинации. Най-предпочитана е Гърция пък и не е далеч, особено за хората в Западна и южна България. 58 000 българи празнуват Великден в Гърция. Това каза в предаването „Тази сутрин“ директорът на Института за анализи и оценки в …

Hell's kitchen
Много любов даде Хелс китчън на участниците

Кадри Нова ТВ и снимки социални мрежи В шоуто на шеф Виктор Ангелов много момичета не си тръгнаха с голямата награда, но намериха любовта покрай готвенето. Освен любовта между Митко и Симона, която се разви пред очите на цяла България, в кухнята на шеф Ангелов е пламната и друга любов …

error: Content is protected !!