fbpx

Нейков: Добавката от 50 лв. към пенсиите не трябваше да се дава

Блиц Новини

Кадър видео БТВ

„Това въобще не е социално осигуряване. Това е като да сравняваш круши с крокодили“, каза Нейков, коментирайки факта, че хората и с ниски, и с високи пенсии получиха допълнителните 50 лева.

„В най-добрия вариант предстои осъвременяване на не повече от 60% от пенсиите“, каза в студиото на „Тази сутрин“ Иван Нейков, бивш социален министър в правителството на Иван Костов и председател на Балканския институт по труда и социалната политика.

По думите му обсъжданите варианти за осъвременяване на пенсиите не са нови, а са от поне 7-8 години.

„Една от грешките е, че се създава впечатление, че говорим за всички пенсии и, че всички ще бъдат променени. Тук усещам нещо, което отново е на принципа „Пътят към Ада е осеян с добри намерения“, каза Нейков.

Той коментира, че добавката от 50 лв. не е трябвало да се дава. „Това въобще не е социално осигуряване. Това е като да сравняваш круши с крокодили“, каза Нейков, коментирайки факта, че хората и с ниски, и с високи пенсии получиха допълнителните 50 лева.

„Швейцарското правило правило има един минус – то отваря ножицата между ниските и високите пенсии“, допълни Нейков.

Той отправи призив към служебното правителство да не бърза, но похвали усилията им за реформа в пенсиите. „Оттук нататък експертите трябва разумно да създадат механизми“, каза той.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Иван и Андрей се заядоха яко с „Българската Коледа”: Върхът на лицемерието!

кадри YouTube/Иван и Андрей Неофишъл „Българската Коледа” е връх на лицемерната благотворителност, това заяви продуцентският дует Иван и Андрей в своето предаване „Неофишъл”, което се излъчва в YouTube. Двамата буквално се нахвърлиха с остри коментари срещу най-известната дарителска кампания, но и на другите подобни, в които участват политици. Тезата на …

Блиц Новини
Дете с церебрална парализа получава уютен дом от Бригадата

Кадри БТВ Тази събота  „Бригада Нов дом“ ще направи сложен ремонт, за да подари удобен дом на лъчезарно момиче с церебрална парализа за нейните нужди. Това анонсираха от БТВ за предстоящия епизод на предаването. Герои в новия епизод са отново семейство със сложна съдба. Гергана сама се грижи за 18-годишната …

Блиц Новини
Фенките на „Ергенът” плачат: Алек, защото изгони най-свястната?

кадри bTV Зрителите са дълбоко разочаровани от развитието на ситуацията в „Ергенът”. След като Екатерина беше изненадващо изгонена от имението, в социалните мрежи заваляха коментари, които почти без изключение са отрицателни. Феновете на предаването са разочаровани и озадачени: „Ужас! Това беше една от дамите, които бях най-скромни, възпитани, тактични, красиви …

error: Content is protected !!