fbpx

Станишев пред европейските социалисти в Берлин: Можем да се гордеем, променихме ключови политики

Блиц Новини
1

кадър: Фейсбук/Sergei Stanishev

Имаме всички основания да се гордеем с постиженията на нашия отбор – цялото политическо семейство на Партията на европейските социалисти. Успяхме да променим начина на мислене по ключови политики на европейско ниво. Това заяви президентът на ПЕС Сергей Станишев на конференция в Берлин, на която европейските социалисти и социалдемократите представиха визията си за бъдещето на Европа, предаде БТА.
Той посочи, че Зелената сделка, която ПЕС обявиха за приоритет, се превръща във водеща политика за ЕС. Станишев обаче изтъкна, че социалистите са единствената политическа сила, която настоява преминаването към възобновяеми енергийни източнци да е обвързано и със социални мерки. Европейският план за възстановяване носи белега на социалдемократите, заради трите си стълба – солидарност, инвестиции в бъдещето и модернизация на икономиката и нов подход към европейската интеграция, допълни той.
На конференцията в Берлин, която е първото голямо събитие, организирано от ПЕС след началото на пандемията от COVID-19, присъстваха премиери, еврокомисари и лидери на партии от над 20 държави.
Станишев потвърди линията, която европейските социалисти следват до момента. Борбата за справедливо данъчно облагане в глобален мащаб е важна за нашето семейство, каза той и добави, че имат ясна политика по отношение на кохезията.
Берлин е естественото място, където да представим своята визия, защото оценяваме ключовата роля на ГСДП за нашето семейство, но и за Европа, заяви още президентът на ПЕС. „Ако ГСДП не я беше отстоявала като приоритет, Германия нямаше да има днешната минимална заплата. А ако това не беше се случило в Германия, щеше да бъде много трудно да отворим нова глава за минималното заплащане на европейско ниво“, добави той.
Във форума участваха още премиерът на Португалия Антониу Коща и премиерът на Швеция Стефан Льовен, изпълнителният заместник-председател на ЕК Франс Тимерманс, председателят на Групата на социалистите и демократите в ЕП Ираче Гарсия, еврокомисарите Паоло Джентилони, Елиза Ферейра и Никола Шмит, и съпредседателят на ГСДП Норберт Валтер-Борянс.
Конференцията на ПЕС за бъдещето на Европа беше и в подкрепа на германските социалдемократи за предстоящите избори за Бундестаг през септември. Вчера в навечерието на конференцията се състоя лидерска среща на ПЕС.
За нея направо от Европейския съвет в Брюксел дойде премиерът на Испания Педро Санчес, за да подкрепи Германската социалдемократическа партия и кандидата им за канцлер Олаф Шолц за изборите в Германия на 26 септември.

НЕЧЕСТЕН ЧОВЕК ФАЛШИВ СОЦИАЛИСТ НЕ СИ ЗНАЕ ПАРИТЕИМА ИМОТИ В ФРАНЦИЯ ШВЕЙЦАРИЯТОВАЛИ И СОЦИАЛИЗМО МУ КАПШТАЛИСТ И МОШЕНШК ДО МОЗЪКА НА КОСТИТЕ.

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

БГ звезди
БТВ прекали с Мария Силвестър, не могат да ѝ вземат думата

кадри bTV Водещата на „Бригада Нов дом” Мария Силвестър буквално превзема ефира на bTV тази седмица. Нейното присъствие започна с едно от най-обсъжданите предавания в родния ефир, продължава през участието ѝ в сериала „Алфа”. На всичко отгоре зрителите ще я виждат всеки ден като седмичен коментатор в „Преди обед”. Още …

Блиц Новини
Най-харесваната двойка напусна „Един за друг“

Кадри Нова ТВ Една от най-харесваните двойки от романтичното риалити „Един за друг“ напусна предаването на крачка от финала. Дилян и Петя се изправиха на елиминации срещу Сияна и Светослав и решаващият глас за това дойде от хората, които те смятаха за свои най-добри приятели Галена и Петър. Петя повече …

Блиц Новини
Доктор Ненков: Трябва отношение на лекар към пациент

Кадри Нова ТВ Вече всички са свикнали където и да се появи д-р Мирослав Ненков да има забавни истории, вицове и много смях. Драмата с личният му лекар Атанас Пелтеков имат такива в излишък и разказаха някои от тях пред Лора Крумова. Идва пациент за консултация. Става въпрос за дама, …

error: Content is protected !!