fbpx

Бивш военен пилот: Майор Терзиев вероятно е загинал в опит да спаси самолета

Блиц Новини
6

кадър Нова телевизия

Редактор: Веселин Златков

e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bg

Две хипотези за трагедията с майор Терзиев предложи в ефира на Нова телевизия бившият военен пилот Николай Калев. Според него единият вариант е ракетата, която е била на крилото на самолета МиГ за се взривила. Това обаче отпада като вариант, защото самия Терзиев е съобщил, че я е изстрелял по мишената. Друга хипотеза е, че парашутът на летящата мишена се е скъсал, при която тя е паднала с по-голяма скорост. При такава ситуация ръководителят на стрелбата е трябвало да я прекрати, което не е направено.

Според Калев много е вероятно майор Терзиев да е загинал в резултат на опита си да спаси самолета и да докаже, че българските летци на високо ниво. „И те са на високо ниво. За съжаление майор Терзиев е имал за 5 месеца 12 летателни часа“, коментира той, като допълни, че когато той е летял, е постигал почти три пъти повече часове.

„Има неща, които са военна тайна и трябва да се изчака изнасянето им“, коментира бившият военен пилот Николай Калев. Той обаче призна, че има противоречия в информацията около трагедията с българския летец. Експертът беше категоричен, че спасителния екип с хеликоптер е трябвало да бъде много по-близо до полигона в Шабла, не в база „Чайка“ край Варна.

„Ръководителят на стрелбата, който носи отговорност за този случай, трябва да даде обяснения, Безпокои ме, че началникът на отбраната ген. Евтимов спомена, че вероятно самолетът се е взривил във въздуха. Това насочва хипотезите в друга посока – някой трябва да го е ударил със зенитна ракета или ракета въздух-въздух самолета“, заяви Калев

Според него летецът е изпаднал в тежко положение и дълбока спирала.

Защо не питат американци,руснаци или други са направили спътниково заснемане на ученията да им дадат видео „нощния полет не е проблем“ и всичко ще е ясно.Черната кутия има радио-маяк който сработва през определено време и на военна честота,също така абсолютно защитен от солена вода,налягане удари и какво ли още не.има много ????????

Изнесоха ли се американцитв, свалили самолета? Те са специалисти пи „приятелски“ огън.
Останалите определения за янките, оставям за следващите мнения. 😊

Без факти всичко казано е нула и злоупотреба с паметта на Пилота. Приказките не ми помагат ясни, кратки и точни данни за инцидента професионален анализ и е преключено.

Един толкова добър военен пилот,в такъв отговорен момент,не може да направи такава фатална грешка.
Нека се намери черната котия и тогава да се правят изявления и коментари!

Не сте никакви Военни толкова противоречия, факти, причини, анализ, заключение и огласяване. Военните таини са прикритие на факти в една учебна обстановка е нереално да се прикрива зад секретност.

Пилота Терзиев е опитен летец ,познат приятел на Румен Радев. Той е истрелял ракетата по мишената при снижаване на самолета близо до морското равнище за да избяга от радарите и е духнал към Русия със натовските карти.

6 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Крисия призна защо три години кариерата ѝ е била на пауза

кадри Нова телевизия Крисия пусна нова песен след 3 години пауза и се появи по Нова телевизия за да каже къде се е губила толкова дълго. Певицата не даде много ясен отговор, но от думите ѝ се разбра, че просто много е внимавала да не сбърка с изборите, които трябва …

Блиц Новини
Всички сме в грешка! Проф. Мурдаров каза истинското значение на думата „нелицеприятен”

кадри БНТ Думата „нелицеприятен”, която се използва доста често от много хора, изобщо не значи това, което те си мислят. Това изненадващо разкритие направи езиковедът и преводач проф. Владко Мурдаров по БНТ. При поредното си гостуване при Георги Любенов беше категоричен, че тази дума изобщо не е синоним на „грозен”. …

Блиц Новини
Доста момичета в „Ерегенът” си имали гаджета отвън, разкри Екатерина

кадри bTV, YouTube/Надкаст Не само една, а няколко кандидатки за сърцето на Алек трябваше да бъдат изгонени от „Ергенът” служебно. Това разкри отпадналата Екатерина. Тя на практика потвърди, че в имението бързо се е разбрало, че Габриела  и Памела са сестри, преди това да беше разкрито официално от продукцията. Екатерина …

error: Content is protected !!