fbpx

Съдът пусна Иванчева срещу 10 000 лв

Блиц Новини

Кадър видео ФБ

Пред медиите Иванчева заяви, че е със смесени чувства по повод изменението на мярката. Тя добави, че няма възможност да заплати сумата от 10 хил. лв., поради това вероятно ще организира онлайн кампания за набиране на средствата.

Върховният касационен съд проведе заседание по жалби на Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров срещу наложените им присъди от Апелативния спецсъд, съответно 8 г., 7 г. и 6 г. лишаване от свобода. Също така съдът промени мярката за неотклонение на Иванчева от домашен арест в парична гаранция от 10 хил. лв., съобщава БТА.

 

Първоинстанционният съд осъди тримата на 20 г.,15 г. и 12 г. затвор за поискан и получен подкуп. Те бяха задържани през април 2018 г.
Върховните съдии отложиха делото, тъй като защитата поиска информация за дисциплинарната проверка срещу председателя на Апелативния спецсъд Георги Ушев.

През април Върховният административен съд върна на Съдийската колегия на ВСС отказа й да образува дисциплинарно производство срещу съдия Ушев. Предложението за проверка беше внесено от председателя на ВКС Лозан Панов, заради съмнения за правилното администриране на делото за изменение на мерките на Иванчева и Петрова от задържане под стража в домашен арест. Промяната на мерките беше отменена от Апелативния спецсъд.

 

 

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Орлин Горанов пусна снимка от казармата: Същият съм си!

Снимки профили ФБ Орлин Горанов пусна снимка от времето, когато е отбивал военната си служба и предизвика голям интерес. На нея се оказа не само той, а и големия Иван Лечев, с който са били заедно. Изнамерих една снимка на батко ви Орлин, преди около 110 години по време на …

Блиц Новини
Великден за 60 000 българи в Гърция

Кадри БТВ Традиционно няколкото почивни и празнични дни българите пътуват към съседни дестинации. Най-предпочитана е Гърция пък и не е далеч, особено за хората в Западна и южна България. 58 000 българи празнуват Великден в Гърция. Това каза в предаването „Тази сутрин“ директорът на Института за анализи и оценки в …

Hell's kitchen
Много любов даде Хелс китчън на участниците

Кадри Нова ТВ и снимки социални мрежи В шоуто на шеф Виктор Ангелов много момичета не си тръгнаха с голямата награда, но намериха любовта покрай готвенето. Освен любовта между Митко и Симона, която се разви пред очите на цяла България, в кухнята на шеф Ангелов е пламната и друга любов …

error: Content is protected !!