fbpx

Разследване на АКФ: Арести са били координирани с Борисов

Блиц Новини
6

Кадър видео ютуб

Антикорупционният фонд (АКФ) публикува днес втория епизод от новото си разследване “СПИСЪК ЗА БЪРЗ КОНТРОЛ: Историята на Веселин Денков и специализираното правосъдие”.

“Частично законно” е втората част от разследването на АКФ “Списък за бърз контрол“.

Има ли Веселин Денков, собственик на знакови софийски ресторанти, участие в организирането на протестите от лятото на миналата година? Защо анонимни свидетели намесват в това и бижута от Дубай? По какви следи всъщност работи прокуратурата при задържането му в деня преди най-големия протест на 2 септември 2020 г.?

Разказът от кухнята на специализираното правосъдие и ДАНС продължава с поредица от свидетелства и записани разговори, които хвърлят повече светлина за причините за задържането на Денков, пише Дунав мост.

Бързото пускане на Веселин Денков в домашен арест през юни 2021, седмица след като АКФ изпраща журналистически въпроси до някои от главните герои на разследването, не влезе в официално прессъобщение на прокуратурата.

Задържането му през септември 2020 г. обаче е обилно отразено от медии с приятелско отношение към главния прокурор и правителството, при това с информация, която към онзи момент може да дойде само от разследващите. Във всички тези публикации за задържането му се говори в директна връзка с предполагаемо финансиране на протестите, а не като част от организирана престъпна група за лихварство, каквото е предявеното му обвинение. Като потенциален източник за финансирането на протестите при претърсване са иззети бижута на Денков и Ивайла Бакалова, с която той живее. Доказателствата за участието на Денков в организацията на протестите са обаче предимно показания на анонимни свидетели, които не са възприели лично нищо, а са „чували да се говори, че“. Освен това, така и не става ясно кое в крайна сметка би могло да бъде престъплението „финансиране на протест“. Сходни са доказателствата и за участието на Денков в организираната престъпна група за лихварство.

За задържането на Денков във връзка с организирането на протестите става ясно и от серия от записани разговори с Яне Янев, бившия съветник на премиера Борисов по борба с корупцията. Според Янев, има две разработки на ДАНС, по които са прилагани специални разузнавателни средства, а арестите са координирани лично с премиера Борисов.

В новия епизод на разследването се чуват разкази за дубайски връзки и интересни детайли около Борислава Йовчева, основен герой от сюжета с “къщата в Барселона”, чиято точна локация е неизвестна в момента. Според свидетелствата на Ивайла Бакалова, Йовчева се е появила в Дубай и е имала нужда от “помощ за установяване” в началото на миналата година.

Представеният епизод “Частично законно“ е втората част на разследването “СПИСЪК ЗА БЪРЗ КОНТРОЛ: Историята на Веселин Денков и специализираното правосъдие”.

Абе кой задържан,кой крал,кой лъгал,незнам.
Знам ,че такава мафия нито в Сицилия,нито в Америка съществува каквато е в България.
Дано новото правителство му се удължи времето и да прочисти тази безбожна гнилоч.

Тиквата е за разстрел

Росене,кой си ти,че да раздаваш такива присъди ?Засрами се !А и кой е тиквата ? Май,че ти си тиква !

Теменужка, тиквата е само една в случая. Б. Б. е за затвора!

ВИЕ ТЕЗИ ,КОИТО СЕ ИЗКАЗВАТЕ СЕ ЗА КАРЛУКОВО И НЕ Е ТРЯБВАЛО ДА СЕ РАЖДАТЕ ….НЕЩАСТНИЦИ СТЕ СЕ РОДИЛИ И ТАКИВА ЩЕ СИ ОТИДЕТЕ ЗА ОНЯ СВЯТ….!!!

ТИ СИ СЕ РОДИЛ МАЛУМНИК И ТАКА ЩЕ СИ ОТИДЕШ…!!!

6 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Люси Иларионов: Веско Маринов вися на въже заради клип

Кадри ютуб „При ТоТо“ и видеоклип Веселин Маринов Режисьорът Люси Иларионов е пълен с истории покрай снимането на клипове на родни звезди. извади на показ някой пикантни детайли от кухнята на поп фолка. Продуцентът отрязал големите фолк звезди от лекия жанр Eмилия и Ивана, без да му мигне окото. Това …

Блиц Новини
Започна наддаването за победител в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Краят на кулинарното шоу Хелс китчън наближава и започнаха залагания кой от останалите вътре участници ще грабне голямата награда от 100 000 лв. Четирима мъже се спрягат за основни претенденти за финала в шоуто. Това са Лъчезар Чоткин от Дупница, Димитър Красенов, който от 8 години живее …

Блиц Новини
Задава се сватба за Зомбори след Капките

Най-добре представящият се имитатор този сезон в „Като две капки вода“ Влади Зомбори официално от сцената се обясни в любов на половинката си актрисата Весела Бабинова. Макар да имат дете, двамата все още не са сключвали брак. След края на шоуто, той ще предложи на любимата си да се оженят, …

error: Content is protected !!