fbpx

Минеков: Има страшно много оплаквания, не мога да помогна на всички

Блиц Новини

Кадър видео БТВ

„Имам няколко основни задачи, ще се справя с тях. Включително и с инициативни комисии за преглеждане на действащи закони и предложения за техните промени – Закон за културното наследство, Закон за авторски права, Закон за радио и телевизия… Министерството трябва да внимава кому и как разпределя субсидиите. Там е една от серията нещастия“. Това каза пред БНР проф. Велислав Минеков, служебен министър на културата.

„Щетите в Министерството на културата са толкова, че не могат да бъдат обработени. Листът с нарушения е огромен, това е смайващо… Към мен има страшно много оплаквания във всякаква форма, но не съм способен да помогна на всички“.

По думите му бюджетът на министерството „скоро ще приключи“, а има опасност през него да трябва да се плаща заради злоупотреби с европейски средства.

„Строителство върху оригинални останки е повече от кич, това е унищожение. Какво правим със средства, унищожени от нашия бюджет за глупости?“.

 

Според него „нещо неприятно става в СЕМ“:

„Това е странно създание, задължено да работи в името на управляващите, в името на тези, които стоят на политическия връх“.

В предстоящата седмица Министерството на културата организира дискусия за държавата и медиите.

Цялото интервю ТУК

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Математикът Калоян Гешев: Искам да стана учител

Кадри БТВ Нашите деца са повод за гордост в различни области от математика, химия, биология и където и да се появят обират първите места и медалите. Не един и два примера имаме вече за младежи, отдадени на науката и доста напреднали в материята, въпреки младостта си. Макар да е само …

Блиц Новини
Блага след рехабилитацията, подарък от Бригадата: Състоянието ми се подобри

Кадри БТВ Семейството на Благовеста и Християна, които видяхме в последния епизод на „Бригада нов дом“ спокойно си живеят в обновеното жилище. Един от най-сериозните проблеми, пред които семейството беше изправено, беше течът от тавана, който влизаше в кухнята. Благодарение на бригадата, тези мои тревоги престанаха, вече няма никакви течове, …

Hell's kitchen
Симона мечтае да бъде криминалист, сладкар и инвеститор

Кадри Нова ТВ Въпреки първоначалното впечатление, което остави и у зрители и участници Симона успя да обърне мненията за себе си. За два месеца ти научи адски много. Научи почти всичко, което можех да ти дам. С тези думи я изпрати шеф Ангелов от Хелс китчън и всички са съгласни …

error: Content is protected !!