fbpx

Рекорд за Гинес: Жена роди 10 бебета наведнъж

Блиц Новини

Снимка pixabay

Десет бебета износи и роди наведнъж Тамара Ситоле, на 37 години от ЮАР. Семейството има вече шестзнаци.

Тя счупи световния рекорд на Халима Сисе от Мали, която миналия месец роди в Мароко девет бебета. Южноафриканката роди в болница в Претория цели 10 близнаци с две повече, отколкото бяха установили лекарите по време на медицинските консултации, каза съпругът ѝ Тебохо Цотеци, съобщи БГНЕС, позовавайки се на „Pretoria News“.

Ситоле вече има други шестгодишни близнаци и бременността ѝ е била естествена, пише изданието като уточнява, че жената не е лекувана срещу безплодие. „Щастлив съм. Развълнуван съм. Не мога да говоря много“, казва бащата Тебохо Цотеци.

В интервю миналия месец Ситоле признава, че е едновременно шокирана и очарована от бременността си.

Когато по-рано тази година лекарите ѝ казали, че е бременна с шестзнаци, тя не повярвала. По-късно прегледите показали, че всъщност бебетата са осем. Ситоле признава, че е била шокирана от бременността си и в началото ѝ е било много трудно. Но сега единствените ѝ молитви са тя и децата да останат живи.

Професор Дини Мавела, заместник-ръководител на медицинското училище в Университета по здравни науки „Сефако Макгато“, каза, че случаят на Ситоле е рядък и обикновено се получава в резултат от лечение на безплодие. Децата ще прекарат следващите няколко месеца в инкубатор, тъй като това е била бременност с „висок риск“, каза Мавела.

„Това е уникална ситуация. Не знам колко често може да се случи. Но е екстремно рискова бременност, изключително комплексирана и високорискова ситуация. Опасността идва от това, че в утробата няма място за толкова бебета и някои от тях може да са силно недоразвити. Това носи риск и за оцеляването им след раждането“, смята професорът.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Люси Иларионов: Веско Маринов вися на въже заради клип

Кадри ютуб „При ТоТо“ и видеоклип Веселин Маринов Режисьорът Люси Иларионов е пълен с истории покрай снимането на клипове на родни звезди. извади на показ някой пикантни детайли от кухнята на поп фолка. Продуцентът отрязал големите фолк звезди от лекия жанр Eмилия и Ивана, без да му мигне окото. Това …

Блиц Новини
Започна наддаването за победител в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Краят на кулинарното шоу Хелс китчън наближава и започнаха залагания кой от останалите вътре участници ще грабне голямата награда от 100 000 лв. Четирима мъже се спрягат за основни претенденти за финала в шоуто. Това са Лъчезар Чоткин от Дупница, Димитър Красенов, който от 8 години живее …

Блиц Новини
Задава се сватба за Зомбори след Капките

Най-добре представящият се имитатор този сезон в „Като две капки вода“ Влади Зомбори официално от сцената се обясни в любов на половинката си актрисата Весела Бабинова. Макар да имат дете, двамата все още не са сключвали брак. След края на шоуто, той ще предложи на любимата си да се оженят, …

error: Content is protected !!