fbpx

8 начина, по които Тръмп може да обиди кралицата

реклама

Щатският президент Доналд Тръмп в момента е на 4-дневно посещение във Великобритания.

Плановете по време на визитата включват вечеря с около 100 бизнес лидери, военна демонстрация и чай с кралица Елизабет Втора в Уиндзорския замък, пише profit.bg.

Наскоро Тръмп призна, че се възхищава на кралицата и че през годините тя не е допуснала нито една грешка. Е, не така стоят нещата с Тръмп, който по време на срещата си с нейно величество може да допусне не една и две грешки.

Пред ITV News бившият кралски иконом Гранд Харолд посочва какво точно президентът не трябва да забравя за срещата си с нейно величество.

1. Можеш да гледаш, но не и да пипаш

„Винаги казвам на хората, че при срещите с хора от кралското семейство можете да гледате, но не и да пипате“, споделя той.

Тръмп е известен със своето ръкостискане, но когато срещне Елизабет II, трябва да следва протокола, а според него първо кралицата трябва да предложи ръката си за поздрав. Също така ръкостискането не трябва да е много силно.

2. Нека кралицата води

Тръмп също така трябва да има предвид, че кралицата трябва да води. Ако двамата ходят един до друг или направят кратка разходка, Тръмп трябва да има предвид, че Елизабет II трябва да е леко пред него, а не до него.

3. Как да се обръща към нея

По време на срещата на НАТО Тръмп наруши дипломатическия протокол, като се обърнал към германския канцлер Ангела Меркел на малко име. Той заяви: „Ангела, необходимо е да направиш нещо по въпроса.“ Това поведение е недопустимо с кралицата, споделя Харолд.

„Когато се срещаш с нея за първи път, правилно е да кажете „ваше величество“, след това и мадам. При приключване на срещата и край на разговора също е правилно да се каже „ваше величество“.

4. Изчакайте да ви предложат да седнете

„Доналд Тръмп не трябва да сяда… докато кралицата не седне“, казва още бившият иконом. Когато Елизабет II седне, тя ще предложи на Тръмп и той да направи същото, което е знак че и той може да се разположи на предложения му стол.

След като официалните разговори приключат, Тръмп трябва внимателно да наблюдава кога кралицата се изправя, за да направи и той същото по същото време.

5. Не яжте прекалено бързо или прекалено бавно

По време на визитата си в двореца Доналд и Мелания Тръмп ще пият чай с бисквитки с Елизабет II и също трябва стриктно да спазват протокола.

„Той трябва да знае, че въпреки че той е президентът, членовете на кралското семейство първи трябва да започнат да се хранят, затова Тръмп трябва да изчака, докато кралицата не започне своята следобедна закуска.“

Когато кралицата приключи, това е знак за всички, че хапването вече е завършило.

6. Телефоните настрани

Да се надяваме, че президентът не очаква някое много важно обаждане по време на срещата, защото телефоните са строго забранени.

7. Не споменавайте брекзит

Кралица Елизабет II, както и всички членове на кралското семейство, са политически неутрални, ето защо Тръмп трябва да избягва всякакви политически теми по време на разговора им.

8. Поклони се, но се поклони правилно

Доналд и Мелания не са длъжни да се поклонят пред Елизабет II, тъй като не са британски поданици. Но ако го направят, трябва да е по правилния начин.

Поклонът следва да се направи от врата и при това нежно, а не от кръста, съветва Харолд. Ако първата дама реши да го стори, то тя трябва да постави десния си крак зад левия.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Едва 5-6% от жилищата в Русе имат технически паспорти

реклама Изображение гугъл мапс Според наредбата изготвянето на паспортите е за сметка на собствениците и е тяхно задължение. Целта е да се установи имат ли сградите конструктивни проблеми, каква е амортизацията им. Това са 65 хиляди са многофамилни сгради на територията на община Русе. До края на 2022 година всички …

Новини
Миро се кандидатира за пътник до Луната

реклама Снимка профил ФБ Преди дни японския милиардер Юсаку Маедзава обяви, че търси осем души, които да го придружат като първи космически туристи до Луната със „СпейсЕкс“. Ето че сред кандидатите вече има и българин. Това сподели самият той в социалната мрежа: Споделената мечта е крайно “заразна” материя… Хората, с …

Новини
Министър Ангелов: Не е логично поредно „затваряне“ на цялата страна

реклама Кадър видео Нова ТВ Той подчерта, че се очакват резултатите от изследването на 600 проби, изпратени в Германия за да е ясно каква е реалната снимка към момента. В областите с най-голям натиск върху лечебните заведения – Кюстендил и Бургас, над 90 % от пробите са с този нов …