fbpx

70 хиляди лева обезщетение иска синът на загиналия майор Валентин Терзиев

Новини
външна реклама

Снимка профил ФБ

Претенциите са във връзка с извънреден труд от близо 3000 часа, положен от пилота, който обаче не е бил за платен, нито компенсиран с почивни дни, пише Марица.

12-годишният Александър, син на загиналия пилот – майор Валентин Терзиев, съди авиобазата в Граф Игнатиево за 70 000 лв. Малкото момче настоява за обезщетение пред съда от името на майка си Димитрина, тъй като е непълнолетен.

външна реклама

Чрез майка си, синът Александър обжалва решение на Окръжния съд в Пловдив, с което е прекратено производството по делото и е изпратено в Районния съд в Асеновград по подсъдност.

Молбата до Окръжния съд е подадена на 28 юли. С нея Александър иска да му се заплати сумата 70 000 лв., представляваща възнаграждение за 2 967 часа положен неплатен труд от баща му, което не е било компенсирано с почивка до датата на прекратяване на договора му за военна служба на 9 юни тази година.

Синът на Терзиев твърди, че неговият баща като военнослужещ е бил задължен да дава дежурства при условия и по реда, определени в уставите на въоръжените сили и с други нормативни и административни актове, издадени от министъра на отбраната. Също, че служебното време над нормалната му продължителност е следвало да се компенсира с намалено работно време. С разпореждане от 30 юли Окръжният съд оставя без движение исковата молба за отстраняване на посочени нередовности, сред които посочване какви са размерите на неплатените възнаграждения.

След това с молба от 9 август Александър посочва, че претендираното възнаграждение за заплащане на удължено и не компенсирано с почивка служебно време е за периода от 26.05.2010 г. до 9.06.2021 г., като заявява, че счита за безпредметно посочването на удълженото и некомпенсирано с почивка служебно време помесечно. С разпореждане от 10.08.2021 г. Окръжният съд дава възможност на сина да отстрани нередовност на исковата молба, като посочи точно размерите на неплатените на баща му възнаграждения.

На 21.09.2021 г. е подаден отговор на исковата молба от Александър, в който не е заявено възражение относно подсъдността на делото. Два дни по-късно Окръжният съд постановява обжалваното сега определение, с което приема, че предмет на делото са множество обективно съединени искове. Тъй като на Окръжния съд като първа инстанция са подсъдни
исковете по граждански и търговски дела с цена на иска над 25 000 лв., магистратите прекратяват производството по делото и го изпраща по подсъдност на съда в Асеновград, където се води по адрес семейството на Александър.

След това определение синът на майор Терзиев подава частната жалба до Апелативния съд. Твърди, че при така заявената претенция е неправилно определен предмета на делото от Окръжния съд като множество обективно съединени искове, всеки от които с цена под 25 000 лв.
Заявява, че в случая се претендира за присъждане на едно обединено обезщетение от 70 000 лв.

В крайна сметка апелативните магистрати решили да отменят определението на колегите си и връщат делото в Окръжен съд, който ще трябва да се произнесе. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

Проверка на факти! Съобщете ни, ако видите неточна информация в текста, за да извъшим проверка – vihrogon2018@gmail.com

Около 500 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Незабавни статии
Мария Игнатова смени Нойзи с друг мъж

външна реклама Кадър Мария Игнатова, Инстаграм Мария Игнатова безспорно е една от най-харесваните, но и най-обсъжданите дами в родния шоубизнес. Връзката й с Рачков бе тема номер 1 в светските издания и клюкарските сайтове външна реклама Сега обаче тя не слиза от светлината под прожекторите. Голяма изненада събуди факта, че …

Новини
Кирил Петков: До дни България може да има ново правителство

външна реклама Тази вечер финалният документ за коалиционното споразумение ще бъде изпратен към партийните централи. Те ще имат няколко дни да го одобрят. „Имаме доста кандидати, които ще предложим”, добави той До дни България може да има ново правителство, заяви съпредседателят на „Продължаваме Промяната” Кирил Петков. Това ще бъде възможно, …

Новини
Лили Иванова: „Заливана“ съм от обич и омраза

външна реклама Кадър видео БНТ „Мисля, че това бе най-дългото ми отсъствие от сцената. Никак не ми бе приятно. Светът е много различен. Не съм отчаяна. Но ние трябва да сме готови да посрещнем всяко предизвикателство“, това заяви голямата Лили Иванова в първото й телевизионно интервю след 3-годишно отсъствие от …

driving theory test uk