fbpx

7 правила за съхранение на автомобилните гуми

външна реклама

 

Правилното съхранение на гумите след смяна на зимни с летни и обратното е много по-важно, отколкото изглежда на пръв поглед. В противен случай характеристиките им могат да се влошат, а срокът на годността им да се скъси. Германският производител Continental дава няколко полезни съвета, съблюдаването на които ще позволи на гумите да се запазят възможно най-добре по време на няколкомесечната си „ваканция“, пише fakti.bg.

1. На първо място гумите трябва да бъдат измити с помощта на препарат, вода и четка. Ако са с джантите, те също трябва да се почистят, след което да се подсушат.

2. Гумите в никакъв случай не бива да бъдат третирани с предпазващи разтвори. Каучуковите смеси разполагат с достатъчно ефективна защита против влиянието на околната среда. Ненужната химия по-скоро ще им навреди, отколкото да ги съхрани.

външна реклама

3. В идеалния случай гумите трябва да се опаковат в херметично затворени найлонови чували, при това всяка поотделно. Торбите трябва да са сухи. От Continental съветват въздухът да се изтегли с прахосмукачка. Херметичната опаковка предотвратява изпаряването на маслата от каучуковата смес.

4. Гумите никога не трябва да се оставят под въздействието на директна слънчева светлина и нагряване. С други думи, съхранението на балкона без покривало или калъф е силно непрепоръчително.

5. Гумите не бива да се оставят непокрити, а да се приберат в прохладно помещение без течение и достъп на преки слънчеви лъчи. Добре би било температурата да е постоянна, а източниците на топлина да бъдат възможно най-отдалечени.

6. Озонът оказва пагубно въздействие върху каучуковите смеси. В бита източник на тази алотропна форма на кислорода са четките на електромоторите, което означава, че гумите трябва да бъдат държани далеч от електроуреди като генератори, компресори, превключватели и помпи.

7. От Continental препоръчват съхранение на гумите във вертикално положение, тъй като така натоварването върху структурата е най-слабо. Хоризонталната позиция е за предпочитане само ако гумите са с джанти.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
По 190 евро за Великден за 17 000 кипърски пенсионери

външна реклама Снимка pixabay Правото на великденските надбавки зависи от общия доход на възрастните хора през миналата година. За домакинство от един човек максималният му размер е 6500 евро. За домакинство от двама души той е 11 000 евро, като е увеличен с над 1000 евро от предишните години, за …

Новини
Преговорите между Левски и Хубчев продължават

външна реклама Преговорите на ръководството в Левски с бившия наставник на първия отбор Петър Хубчев и помощниците му Георги Донков и Левон Апкарян за обезщетенията, които трябва да получат, продължават. Както е известно, те бяха освободени от клуба през миналия юни. Впоследствие те отнесоха въпроса към ФИФА и осъдиха „сините“. …

Новини
Ветераните на Черно море се класираха за финалите на държавното

външна реклама Снимка chernomorepfc.bg Футболните ветерани на Черно море показаха, че още могат. „Моряците“ се класираха за финалите на държавното първенство по футбол за ветерани. Екс футболистите на “моряците” записаха разгромна победа с 8:1 срещу “Светкавица” в Търговище във финала за Зона Североизток. Хеттрик за успеха реализира Влади Гочев, на …