7 неща, които ще се случат с тялото ви след 7 дни пиене на лимонова вода

Новини

zdrave.to

Колко често пиете обикновена пречистена вода с лимон? Вероятно съвсем рядко.

До какви последствия за организма води обаче употребата на такава проста, но много полезна напитка?

Днес ще ви разкрием 7 неща, които се случват с тялото.

Овлажняване

На първо място, трябва да се отбележи, че лимоновата вода овлажнява човешкото тяло. Необходимо е ежедневно да пиете около 1.5-2 литра пречистена течност дневно.

Свежест

Практиката показва, че пиенето на чаша лимонова вода може да убие дори постоянните миризми на чесън, риба, лук и дори синьо сирене.

Обогатяване на организма с витамин С

Известно е, че в чист вид лимонът е богат източник на витамин С, жизненоважен за поддържане на нормалното състояние на човешкото тяло, както и за премахване на свободните радикали от него, които увреждат нормалните клетки.

Проучванията на медицински специалисти показват, че питейната вода, смесена с лимонов сок, помага за понижаване на кръвното налягане и предотвратява инсулт и сърдечно-съдови заболявания.

Подобряване на храносмилането

Известно е, че водата с лимон помага при запек. Експерти твърдят, че с ежедневна употреба на вода, разредена с лимон сутрин, човек осигурява на тялото си витамини, а също така допринася за отстраняването на вредните радикали от червата.

Помага да отслабнете

Резултатите от изследванията на специалистите по хранене показват, че редовната консумация на лимонена вода ви помага в борбата с килограмите.

Както експертите обясняват, причината за това е ефектът върху тялото на полифенолите, съдържащи се в състава на лимоновия сок, стимулиращ засилената работа на пикочната система на човешкото тяло.

Предотвратяване на камъни в бъбреците

Лекарите казват, че лимонов сок, разреден с чиста вода, значително намалява риска от камъни в бъбреците. Обяснението за това е действието на цитрат, който е част от структурата на лимонената киселина. Проучванията показват, че под влиянието на цитрат може да се разтворят вече образуваните малки камъни.

В случай на редовна употреба на лимонов сок, съчетан с пречистена вода, можете да забележите значително подобрение в състоянието на кожата на лицето и тялото. По-специално, витамин С, съдържащ се в напитката, помага за предотвратяване на преждевременното стареене на кожата/zdrave.to

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Български производител: Електрическите велосипеди са транспорта на бъдещето

Хората преоткриха велосипеда като начин на придвижване, заяви в интервю за БГНЕС изпълнителният директор на Drag Драгомир Кузов. Като ръководител на една от големите фирми, произвеждащи велосипеди, той е изключително радостен от факта, че България вече заема едно от водещите места по направата на колела. „Две са причините – традиционната …

Новини
„Уикенд“: Държавата ще отпусне 400 000 лева на Къци Вапцаров

Повелителят на Колелото на късмета Къци Вапцаров извади късмет и ще дебютира като режисьор с подкрепата на държавата. Той ще застане зад камерата на предстоящия пълнометражен филм „Добри родители“, на който е и сценарист. Къци мина през ситото на Националната художествената комисия за игрално кино към Националния филмов център (НФЦ). …

Новини
Данни за метали като желязо и титан на Луната поставят наново въпроса за произхода ѝ

Радарни данни от лунни кратери разкриха, че лунната кора е по-богата на метали като желязо и титан от земната, съобщи в. „Дейли мейл“, цитиран от БТА. Това поражда съмнения относно най-разпространената теория за образуването на естествения ни спътник – след удар на планета колкото Марс в ранната Земя. Ако Луната …