fbpx

7 начина, по които тялото се опитва да ви каже, че му липсва вода

реклама

Това не са всички последствия от дехидратацията

Много добре знаем, че водата е необходима на нашето тяло. Тя започва процеса на метаболизма и поддържа функционирането на организма на правилното ниво. Липсата на вода може да има изключително негативен ефект върху здравето и дори да доведе до смърт, ако продължи твърде дълго време, пише zdrave.to.

Въпреки това, много от нас игнорират тази истина, вярвайки, че можете да замените водата само със сок и чай. Всъщност тялото се нуждае от два литра чиста вода всеки ден.

Как да разберем, че тялото ви страда от липса на вода?

Сухота в устата 

Ако изведнъж почувствате сухота и лепкавост в устата си, първият импулс е да изпиете нещо. Въпреки това, лимонадата или кафето е лош избор. Чистата обикновена водата хидратира устата за дълго време.

Проблемна кожа, тъмни кръгове под очите 

Поради липса на вода кожата става суха и безжизнена, нарушава се кръвообращението. В резултат се появяват кръгове под очите, появяват се бръчки по лицето. Нашата кожа се нуждае от редовно и обилно овлажняване не само отвън, но и отвътре.

Болки в ставите 

Водата е необходима за пълното функциониране на ставите. Когато на тялото липсва вода, хрущялът изсъхва и причинява болка. В резултат на това мобилността на крайниците е ограничена. При липса на течност се получава характерна криза. Ако ви притеснява от дълго време, не трябва да очаквате бързи резултати с промени в режима на пиене.

реклама

Мускулни спазми 

Когато на тялото му липсва вода, то започва да я набавя от тъкани. Особено много страда мускулната тъкан. Тялото извлича вода, което води до мускулни спазми.

Токсини в организма 

Нормално настинката и простудните заболявания продължават максимум около три седмици. Когато човек е болен, токсините попадат в кръвта му, повечето вода помага на тялото да се пречисти. Ако не пиете достатъчно, тогава отпадъчните продукти остават в тялото и ви отровят дълго време.

Умора и главоболие 

Тялото може да заема вода от кръвта. В резултат на това тя започва да се сгъстява. Поради влошаването на кръвообращението, органите получават няколко хранителни вещества. Това води до хронична умора и главоболие.

Често запек 

Когато тялото е дехидратирано, храносмилателният тракт работи много бавно. За да може червата ви да функционират правилно, лигавиците на стените му трябва да се навлажнят. В този случай няма да бъдете измъчвани от запек, а токсините няма да попаднат в кръвта.

Разбира се, това не са всички последствия от дехидратацията. Затова пийте много вода и не забравяйте да го правите преди хранене, а не след това.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Отиде си световно известният оперен певец Камен Чанев

реклама Снимка: operaplovdiv.bg Световноизвестният оперен певец Камен Чанев е починал от коронавирус. Той беше приет за лечение в болницата в Стара Загора. Камен Чанев е най-успешният български тенор с международна кариера, припомня БНР. Чанев е роден през 1964 г., завършва Френската гимназия в родния си град Сливен, а след това …

Новини
Безлов: Българите искат силен лидер, а не демократично управление

реклама Кадър БТВ В доклада на центъра „Демокрацията в България – все още крехка след три десетилетия преход“, експертите представят данните от своите проучвания, че след 30 години преход 45 на сто предпочитат силен и решителен лидер. 57 на сто от запитаните са заявили, че вярват, че нищо няма да …

Новини
Калин Сърменов: Театрите са едно от най-защитените пространства

реклама Снимка профил ФБ След влизането в сила на мерките от петък, затварят и всички места, където има възможно струпване на хора като кина, галерии и музеи и се преустановява провеждането на концерти до 21 декември. Като изключение са посочени театрите, които могат да продължат да работят, стига публиката да …