690 таксита ще ни возят в Несебър за най-много 3,5 лв./км, шофьорите – задължително прилично облечени

Новини

Общинският съвет в Несебър гласува единодушно по предложение на кмета Николай Димитров разрешение за таксиметров превоз на пътници, а колите отново ще са 690. Кметът на Общината или упълномощено от него длъжностно лице разрешава за всеки отделен автомобил, като в разрешението се вписват данните на водача в случаите, когато той извършва дейност от името на регистриран превозвач, но за своя сметка, съобщава Флагман.

Цените за един километър пробег валидни за 2020 г. на територията на Община Несебър са – минимална дневна тарифа в размер на 1.00/един/лев и минимална нощна тарифа в размер на 1.00/един/лев, максимална дневна тарифа в размер на 3.00 лв и максимална нощна тарифа в размер на 3.50 лв.

Определени са местостоянки в: Несебър- Стара и Нова част, пред Градския стадион, кк „Слънчев бряг”, Свети Влас, Обзор и Равда за лицензирани таксиметрови автомобили с издадено разрешително от Община Несебър.

Наредба 34 забранява на таксиметровите водачи да работят със замърсено и неподходящо облекло. Членът не конкретизира какви трябва да са подходящите дрехи.

Подразбира се обаче, че законодателните органи са имали предвид чиста риза, а не потник на дупки, за това пледира и общинският съвет Венелин Ташев на заседанието на Общинския съвет. Забраните за шофьорите не спират с изискванията за външния им вид. Доскоро всички си мислеха, че таксиджиите могат да спират, където си пожелаят и да чакат пътници до безкрай.

По този въпрос в наредбата пише, че водачите нямат право да престояват за изчакване на пътници на спирка от редовните линии за обществен транспорт или на участък от пътното платно, при което се създават затруднения за останалите участници в движението.

Разрешението за таксиметров превоз се издава на регистриран по реда на закона автомобилните превози превозвач, който е подал заявление до кмета на Общината, в която ще извършва дейността си по таксиметров превоз на пътници и отговарящ на посочените изисквания в същия закон. То е със срок до 31.12.2019 и предстои да започне нова процедура по издаване на разрешение за таксиметров превоз през 2020 г. , а решенията са в 8 точки:

Общинският съвет в Несебър определи срок за подаване на заявления за издаване на разрешения за осъществяване на таксиметров превоз през 2020 г. на територията на Община Несебър от 01.10.2019 до 31.10.2019.

За таксиметров превоз на пътници разпределението на автомобилите между превозвачите се извършва, както следва: на един превозвач да се издава разрешение за таксиметрова дейност на територията на Община Несебър за календарната 2020 г. за максимум 3 /три/ броя автомобила, включени в списъка към Удостоверението за регистрация и приели изискванията въведени в чл.56,ал.Б, ал.1 от Наредба №1 на Общинския съвет – Несебър.

На същото основание се определя общият брой таксиметрови автомобили, извършващи дейност по таксиметров превоз на пътници на територията на Община Несебър за календарната 2020 да бъде 690 /шестстотин и деветдесет/ броя; издаването ще се извършва само при представяне на изискуемите документи съгласно изискванията на Закона за автомобилните превози и Наредба № 34.

За таксиметров превоз на пътници да се въведат холограма, по образец за календарната 2020 г. за всеки отделен автомобил, залепящи се на предния десен калник, на задната страна на автомобила и в дясно на предното стъкло.

Да се въвеждат трайно залепени водоустойчиви, светлоотразителни стикери, защитени с холограма, по образец за календарната 2020 г. за всеки отделен автомобил, залепващ се на предния десен калник на задната страна на автомобила и в дясно на предното стъкло.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Лилия Чернаева, българката, която направи интериора на най-мъжкия Mercedes

  Снимка: Daimler/Mercedes-Benz Автор: Пламен Георгиев, www.vesti.bg   От историите на дядо си за първия български автомобил (Balkan 1200) до дизайнерския отдел на най-голямата луксозна марка в света, Лилия Чернаева разказва за пътя на успеха си от обикновено момиче до водещ автомобилен дизайнер. Разговарял съм не с един или двама …

Новини
Зимата идва с пълна сила, мъглата остава

Днес в низините и котловините ще има ниска слоеста облачност или мъгла. Над останалата част от страната ще бъде облачно и със слаби превалявания от дъжд. По-значителни ще са количествата на валежите в планинските райони, пише Блиц. Привечер на места в Предбалкана и Южна България дъждът ще се примесва със …

Новини
Нови трусове в Крит и Турция

Нови земетресения разтърсиха Турция и Гърция. Трус с магнитуд 5,4 бе регистрирано край бреговете на гръцкия остров Крит, предаде ТАСС. По данни на Европейско-средиземноморския сеизмологичен център епицентърът е бил в морската акватория на 28 км източно от селището Палеокастро, което е с население 1100 души. Няма данни за пострадали и …