fbpx

6 Японски техники за здраво тяло

реклама

Кацузо Ниши, японски инженер и майстор по айкидо, изучава древната и модерната медицина

 

Японците с право се считат за най-здравата нация. Кацузо Ниши, японски инженер и майстор по айкидо, изучава древната и модерната медицина. В резултат на това светът видя многогодишната му работа със системата за изцеление на тялото. Предлагаме ви 6 уникални съвета от научната му работа, пише zdrave.to.

1. Сменете матрака

Извитата поза води до деформация на тялото. Някои вътрешни органи може да не работят правилно. За да избегнете това, следете стойката си не само през деня, но и по време на сън. Правият гръбнак удължава височината на човека с няколко сантиметра и има положителен ефект върху храносмилателните органи.

2. Сменете възглавницата със солидна ролка.

По време на сън е невъзможно да се контролира позицията на главата, затова Катузо препоръчва да се постави твърд валяк под третия и четвъртия прешлен. За да не се чувства дискомфорт, първо трябва да се обвие с мек материал. С развитието на навика материалът може да бъде премахнат.

3. Направете упражнението Златна рибка.

Упражнението трябва да се изпълнява 2 минути. Последователността на движенията е проста:

– Седнете на твърда повърхност.

– Повдигнете ръцете си и поставете краката си перпендикулярно на пода.

– Без да повдигате повърхността, дръпнете лявата пета напред и издърпайте лявата ръка нагоре. След това повторете същото с дясната пета и рамото.

След това поставете длан върху длан, огъвайки лактите, поставете ги под третия и четвъртия прешлен. Дръжте краката си заедно и леко ги раздалечете. Преместете краката си наляво и надясно, за да вибрира цялото тяло.

реклама

4. Подобряване на капилярната циркулация

Легнете на твърда повърхност и поставете солиден валяк под третия и четвъртия прешлен. Протегнете ръцете и краката си нагоре, леко сгънете лактите и коленете си. След това направете вибриращи движения на крайниците в продължение на три минути.

5. Извършване на упражнението „затваряне на краката и дланите“

Легнете на пода, поставете солиден валяк под третия и четвъртия прешлен. Краката трябва да се огъват на коленете и, без да се вдигат от пода, да свързват краката. Повторете това в последователност 10 пъти.

След това поставете ръцете перпендикулярно на тялото и стиснете върховете на пръстите. Повторете същото движение. След като напълно сте затворили дланите си, вдигнете ръце нагоре и ги спуснете до вашия слънчев сплит. След това трябва да обърнете дланите с пръсти към брадичката, поставете ръцете си зад главата и ги върнете в изходна позиция.

6. Упражнявайте корема и гръбначния стълб.

Седнете на твърда повърхност в лотосово положение. Хванете с ръце глезена на този крак, който е отгоре, и спуснете раменете. Повторете упражнението 10 пъти.

След всеки път, изпълнете друга комбинация: протегнете ръцете си пред себе си, така че вътрешните страни на ръцете да „гледат“ една в друга. Обърнете главата си към лявото си рамо, погледнете гърба си. Повторете същото, като се обърнете към дясното рамо. Повдигнете ръцете си над главата и повторете упражнението.

Кацузо Ниши вярвал, че всичко за възстановяването се крие в самия човек. Необходимо е да не бъдете мързеливи, тогава резултатът ще бъде видим и осезаем.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Дойче веле: Водещ експерт прогнозира: Вирусът изчезва до идната есен

реклама Снимка pixabay Професор Александър Кекуле сподели своя “работна хипотеза” за това кога пандемията ще приключи: “Ограничаването на заразата ще стане видимо за общество чак между април и юни, след като в началото на годината или най-късно през януари ще започнем да ваксинираме рисковите групи в старческите домове в Германия”, …

Новини
Ева Веселинова обяви щастливо събитие, ще става майка на близнаци

реклама Снимка профил инстаграм Това сподели самата тя с последователите си в профила си в инстаграм. От снимката личи, че щастливото събитие не е далеч. „Най-хубавият подарък тази година – вече понаедрял и оформен. Време е да споделя тази прекрасна новина! Вълнувам се много и съм щастлива, защото в мен …

Новини
Галерия: Борисов готви чистка в редиците на ГЕРБ, Караянчева и Пламен Нунев на мушката

реклама Снимка профил ФБ Радикалните промени в партията се налагали заради непоносимостта на хората към някои от популярните муцуни в партията. Част от набелязаните присъстват в последните няколко парламента и събират повече негативи, отколкото позитиви. Сред тях били и хора, считани за едни от най-приближените до премиера, пише в новия …