Честит рожден ден на Баровеца!

Новини

Илиян Михов с прякор Баровеца е роден на 14 юли 1962 г. в Ловеч. Той е български попфолк певец, музикален педагог и инструменталист.

Репертоарът му е изключително богат – включва руски, сръбски, македонски, италиански, гръцки, испански и много други песни. Свири на кларнет и саксофон.

Прякора Баровеца идва песента му „Баровец“ към неговия първи албум със същото име. Членува в българската организация „Музикаутор“ за защита на авторските права.

Биография

Завършва основно образование в Ловеч и през това време учи музика и започва да свири на кларинет. През 1977 г. е приет да учи в София в Сержантското средно военно-музикално училище „Маестро Георги Атанасов“, което завършва през 1981 г. с отличие и златен медал.

Започва работа в гвардейския духов оркестър като гвардеец, през 1987 г. е повишен в концертмайстор. Остава там до 1995 г. От 1990 до 1995 г. учи и завършва Музикалната академия в Пловдив със специалност „Кларинет“. През 1995 г. е поканен в правителствения оркестър като диригент, но решава да продължи кариерата си като певец.

Около средата на 1990-те години започва работа по първия си албум. Поради липса на спонсори записва за своя сметка в студиото на Максим Горанов. След като завършва първия си албум не намира издатели, които да го размножат и разпространяват и със собствени средства го пуска на пазара през 1994 г. със заглавие „Баровец“. Едноименната песен от албума става хит в жанра по това време и му носи известност и прякора, който носи и до днес – Баровеца. Впоследствие издава още 9 албума (един, от които в дует с Бойка Дангова), част от които издава сам, други чрез музикалните компании Меджик филм и Ара Аудио-видео.

Освен като певец, той се изявява и като композитор, аранжор и текстописец. Писал е песен за химн на „Литекс“, песен за ЦСКА, за Димитър Бербатов и др.

От 2013 г. също е и преподавател по народно пеене и кларнет в 144-то училище в „Младост 3“.

Семейство

Женен е с две деца и живее в София. Неговият син Станислав Михов (Стани Михов) също пее в много жанрове и езици.

Дискография
Студийни албуми

Баровец (1994)
Обичам живота (1996)
Браво, шефе (1997)
Дуетът (1999)
Луда чалга (1999)
Народни песни от цяла България (2000)
С усмивка (2003)
Българин ще си остана (2007)
Народни песни (2014)

Компилации

Подбрано от Баровеца (1998)

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Слави Трифонов: Повелителят на изборните резултати съвсем очаквано неглижира и маргинализира огромния проблем с изтеклите данни от НАП

Ето какво написа Трифонов в профила си във фейсбук: Ето го, бе – появи се! Днес вездесъщият професор Мишо Константинов дойде на обичайното си работно място в сутрешния блок на bTV и говори за безпрецедентния теч на данни от системата на НАП. Според професора всичколог, изтеклите данни не били от …

Новини
Сбъдна се едно от най-страшните предсказания на Ванга

Трудолюбивите пчели измират, точно както предсказва баба Ванга. В едно от пророчествата си петричката ясновидка предрича масовата гибел на пчелите да започне през 2004 г. Точните думи на Ванга гласят: „Първо ще изчезнат пчелите, след тях лукът и чесънът, а млякото ще стане отровно“. Световните медии припомнят пророкуванията на пророчицата. …

Новини
Минималната работна заплата става 610 лева

Планира се минималната работна заплата догодина да стане 610 лева. Това съобщи Теменужка Златанова – началник на отдел „Жизнено равнище и демографска политика“ в Министерството на труда и социалната политика по време на семинар в Царево, цитирана от Монитор. Сега тя е 560 лева, припомни тя. Докато с нарастването на …

Inline
Inline