fbpx

547 лева накуп за хиляди българи: Асен Василев нареди парите

Блиц Новини

Снимка pixabay

Хиляди българи чакат от Асен Василев парите си.

Голяма част днес трябва да получават средства.

С приемането на бюджет 2023 стана ясно, че се увеличава помощта за енергийно бедните, както и обхваща много повече хора.

Голям интерес предизвика добавката от 148,35 лв за семействата с деца. Някои ще получат накуп 547 лева.

Вижте по-надолу условията и дали отговоряте на тях.

Хората непрекъснато се питат кога тя ще постъпи по сметките им.

Такава помощ ще получат над 320 000 семейства.

Те не трябва да предоставят никакъв документ, за да получат енергийната добавка.

Тя е с цел оказване на подкрепа за посрещане на повишените разходи за потребление на енергия на уязвимите домакинства.

Изплащането на помощта започва на 20 септември и всички, които попадат в тази група ще си я получат заедно с детските добавки.

Проектът “Подкрепа за уязвими домакинства – SAFE” ще продължи до 30 ноември, обясни зам.-изпълнителният директор на Социално подпомагане Таня Михайлова.

Тя каза, че хората, които ще получат добавката, са семейства с доходи до определен средномесечен размер. Също така да не получават месечни помощи за отглеждане на дете до завършване на средно образование, но не повече от 20-годишна възраст.

Освен тази сума, която се дава като компенсация за високата цена на тока, енергийното подпомагане си остава както досега.

Лица или семейства, които отговарят на критериите за отпускането й ще получат вече по-висока сума – 546,95 лв за целия отоплителен сезон, не месечно.

Право на тази целева помощ за отопление имат хората и семейства, чийто средномесечен доход за предходните 6 месеца преди месеца на подаване на заявление-декларацията е по-нисък или равен на индивидуално определена граница за достъп съобразно възрастта, семейното положение, наличието/липсата на съжителство, възраст на децата и тяхната учебна заетост и други важни обстоятелства, характеризиращи степента на уязвимост (бременни жени, родители, отглеждащи сами децата си).

Отпадна единствено правилото основното жилище да е до 50 кв.м.

За тази помощ могат да кандидатстват и самотни хора с по-голямо жилище.

Но то не трябва да е отдавано под наем на други лица.

Блиц Новини
Семейство Кадиеви превземат „Аз обичам България“

Кадри БТВ От БТВ обещават, че ни очаква един от най-веселите епизоди на „Аз обичам България“, в който участие ще вземат мама Катя – Катерина Евро, която ще подкрепя сина си и капитан на отбора Сашо Кадиев. Към тях се присъединява не по-малко колоритна личност, а именно шеф Александър Таралежков …

Блиц Новини
Дават пенсиите за май по-рано

Депутатите зарадваха най-бедните пенсионери за Великден. Те гласуваха хората, намиращи се под прага на бедност, тоест с пенсия до 526 лв., да получат по 100 лева Великденска добавка. Предложението на няколко пъти бе променяно, като сумата се колебаеше между 75 лв и 100 лв. В крайна сметка щедро се спряха …

Блиц Новини
Доброволци помагат на екипа на „Бригада нов дом“

Кадри БТВ Социално значимото предаване „Бригада нов дом“ набира все по-голяма популярност. Помощта, която оказват от бригадата на семейства, които не могат да си позволят нормална жизнена среда е безценна за семействата избрани да я получат. Вече видяхме многодетни семейства, както и самотни майки, отглеждащи сами децата си и радостта …

error: Content is protected !!