Йордан Лечков: Мутри в БФС няма, никой не ни се кара и не ни псува

Новини
2

Снимка Флагман

Имам двама сина и не са футболисти, значи съм се провалил, призна вицепрезидентът на футболния съюз

Българският футболен съюз е единствената спортна организация, която се самоиздържа. При нас няма нито мутри, нито кой да ни се скара или да напсува. Липсват и рекламодатели, които да се отдръпнат както при вас, ако кажете нещо, което не трябва, каза вицепрезидентът Йордан Лечеков в „Тази сутрин“ по бТВ. Той се ядоса, след като водещият Антон Хекимян се опита да му зададе въпроса защо президентът на БФС Борислав Михайлов си тръгнал след загубата от Косово с джип през лекоатлетическата писта на националния стадион.

Президентът на футболния съюз на Германия тръгва ли си от стадиона с джип, пита водещият.

„Това не знам. Затова ли ме поканихте? Не говорим за футбол, а за лични неща. Защо да коментирам действията на някой друг? Аз съм Йордан. Питайте ме за националния отбор! Нека да си имаме уважението! Няма да коментирам вашето семейство“, заяви Лечков.

Той не отговори и на въпроса дали е сиропиталище националният отбор.

„Говорим за единност, а става едно разделение. Факт е, че не показваме добри резултати, но не обичам да говорим за млади и стари. Във футбола съществуват неписани правила, има можещи и неможещи. И в живота е така. Дали сме свобода на треньорите да правят своя избор кой да е на зеления терен“, заяви легендарният футболист.

В националния отбор пари не получавам, добави той.

Според него не централата, а клубовете имат задължение да създават нови футболни таланти, а от БФС са предоставили най-добрите условия те да участват в националния отбор.

„Дали сме тази възможност на треньорите да правят избор. Друг е въпросът какво разполагат. Не е наше задължение да създадем такова поколение, което да продължи нашите успехи. Мога да говоря в личен план. Аз имам двама сина и не са футболисти. Значи съм се провалил“, призна той.

„Това, че ние сме успели в живота и футбола, не трябва да носим такъв негатив, ако някъде нещо куца. Създали сме условия на тези млади хора да бъдат в националния отбор. Те са подсигурени, аз мога да говоря в тази посока. Всичко друго – успехите, трудът и потта, се кове в клубните отбори. Ако критикуваме, трябва да е конструктивно и да посочваме къде са нещата“, заяви вицепрезидентът на БФС.

„Имаше преди спортни интернати, сега са закрити. Прекалено много искате от нас. Име голям отлив на деца, физкултура не се играе. Старая се да посоча от къде трябва да се почне – от училище, от физическото, после клубовете“, добави той.

„Аз съм на обществена длъжност в БФС, пари не получавам и не трябва да давам обяснения. Всеки си има някакви ангажименти.

„Ние сме отговорни за условията за тези момчета. Имате ли някакви забележки към организацията? Хотели, самолети, провеждания на състезания, мероприятия? Това е ролята на БФС. На клубно ниво трябва да се сяда на една маса. Предоставили сме на всички български клубове програмата на „Аякс“. Знаете ли колко се използва? 5%!“, разкри Лечков.

„Клубовете не искат, всеки си мисли, че неговият футбол е най-правилен. Ние не сме задължени да правим това като Футболен съюз“, добави той.

„Ние сме играли на запад и знаем. Познавате ли президента на футболния съюз на Германия? Искаме в едната посока да приличаме на европейците, в другата казваме – ние сме в България. Не говорим за футбол, а за лични неща. Така е решил. Не съм негов говорител“, каза той.

След като му бе зададен въпроса дали трябва да има смяна в ръководството на БФС, вицепрезидентът отговори: „Ако решите се кандидатирайте“, а Хекимян призна, че не разбира от футбол.

„Има си ред. Ако някой прецени, че е по-добър, да заповяда!“, каза още Йордан Лечков.

Никой не иска да отговаря за това ,което го питат ,а това ,което той иска да си говори

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Слави Трифонов: Повелителят на изборните резултати съвсем очаквано неглижира и маргинализира огромния проблем с изтеклите данни от НАП

Ето какво написа Трифонов в профила си във фейсбук: Ето го, бе – появи се! Днес вездесъщият професор Мишо Константинов дойде на обичайното си работно място в сутрешния блок на bTV и говори за безпрецедентния теч на данни от системата на НАП. Според професора всичколог, изтеклите данни не били от …

Новини
Сбъдна се едно от най-страшните предсказания на Ванга

Трудолюбивите пчели измират, точно както предсказва баба Ванга. В едно от пророчествата си петричката ясновидка предрича масовата гибел на пчелите да започне през 2004 г. Точните думи на Ванга гласят: „Първо ще изчезнат пчелите, след тях лукът и чесънът, а млякото ще стане отровно“. Световните медии припомнят пророкуванията на пророчицата. …

Новини
Минималната работна заплата става 610 лева

Планира се минималната работна заплата догодина да стане 610 лева. Това съобщи Теменужка Златанова – началник на отдел „Жизнено равнище и демографска политика“ в Министерството на труда и социалната политика по време на семинар в Царево, цитирана от Монитор. Сега тя е 560 лева, припомни тя. Докато с нарастването на …

Inline
Inline