fbpx
Блиц Новини

кадри Нова телевизия: 500 лева на човек за 15 септември, обявиха тарифите клас по клас за старт на учебната година

Между 20 и 25% са се увеличили разходите за първия учебен ден през тази години.

Може спокойно да се каже, че буквално всичко е поскъпнало – от учебниците, тетрадките и писалките, да то честните уроци и школите.

Първокласниците излизат най-евтино на родителите си с около 500 лева разходи, твърди Нова телевизия в свой репортаж.

Трябва обаче да се подчертае обаче и фактора „време“. Майката, която беше интервюирана подробно за това кое за колко е купила, призна че се занимава с въпроса още от месец юни.

Ако сега тепърва се захващате с пазаруването за 15 септември, сумата може и да излезе по-висока.


Учебниците за 1 клас са безплатни, което също леко намалява инвестицията в образование за най-малките.

След това обаче разходите започват да нарастват със всеки по-горен клас.

Най-много пари отиват за частните уроци и школи, които се оказват неизбежни, особено в случаите, когато детето го чака матура, НВО и кандидатстване.

Час при частен учител варира между 30 и 50 лева, а школа за допълнителна подготовка струва между 2000 и 2500 лева на година.


Използването на употребявани учебници е един от вариантите цената на образованието в по-горните класове леко да се намали.

Разликата е 60-70 лева от новите между 8 и 12 клас. Така всички учебници могат да излязат докъм 100 лева, дори и по-малко.

Борсите, които ги предлагат пък уверяват, че всеки един е прегледан и обработен, за да става за използване.

Естествено, облеклото, обувките и раницата за учениците също доста натоварват бюджета преди 15 септември.

Една качествена и модерна ученическа раница вече стига цена от 150 лева, показва репортерската проверка.

Какво точно ще купят на децата си, зависи от родителите, но в крайна сметка най-често се случва така, че дори и с пестене, първият училищен звънец винаги изпразва джобовете им повече, отколкото са очаквали.

Блиц Новини
Бони смая с кючек и сарми шеф Манчев в Черешката на тортата

Кадри Нова ТВ: Бони смая с кючек и сарми шеф Манчев в Черешката на тортата Нови участници и нови епизоди превзеха ефира но Нова ТВ с „Черешката на тортата“. Видяхме кулинарните способности и гостоприемство на най-забавния доктор анестезиологът Мирослав Ненков, последван от дерматоложката Виктория Стефан, която отнесе доста критики за …

Блиц Новини
Кенан плаче за Теди

Кадри БТВ: Кенан плаче за Теди Първият „братоубийствен“ двубой остави отбора на Канатица без жени. Последната дама Теодора напусна, след като бе победена от Кенан буквално на крачка от финала. Красивата учителка загуби дуела и така останаха един срещу друг да се изправят Коко и Кенан. Сблъсъците бяха „унисекс“ – …

Блиц Новини
Бивша актриса направи страхотна игра в „Стани богат“, но приятел я спря за огромна сума

Кадри: БТВ Много силна игра в „Стани богат“ направи Веселина Вранчев. Тя е завършила театрално изкуство и драма, а в момента работи като маркетинг мениджър в световна марка за спортни облекла. Живее във Великобритания със съпруга си Петър, който й бе жокер от публиката в студиото. Усмихнатата дама се затрудни …

error: Content is protected !!