5 суперсили, които хората притежават

Новини

Снимка: pixabay

Хората често не са информирани достатъчно добре за способностите си или ги подценяват. Време е да променим това. От Bright Side разказват за няколко интересни таланта, които имаме, пише „Експерт“.

Гласът ни може да променя настроения

Проучвания сочат, че можем да „четем“ емоциите на другите толкова добре, колкото и нашите собствени, а вокалната експресивност помага за това – интонацията на гласа може да промени нечие настроение. В бъдеще това би могло да се използва за третиране на психични болести.

Можем да станем по-силни само като мислим за това

Изследване на Университета в Охайо доказа, че има връзка между нервната система и мускулната сила. Участници трябвало да носят индикатор на китките си в продължение на четири седмици. Част от тях извършвали 11-минутни умствени упражнения пет дни в седмицата, като визуализирали, че мускулите им се стягат. След като индикаторите били махнати, се оказало, че мускулите на китките им са два пъти по-силни и то без физически тренировки.

Виждаме неща, които не осъзнаваме, че виждаме

Човешкото око може да вижда поларизацията на светлината, но повечето от нас не го осъзнават. Това може да се случи, когато гледаме към чисто небе, компютърен екран, отражение на вода, бяло пространство.

Можем сами да променяме температурата на тялото си

Тибетските монаси имат практика, наречена тумо йога, която повишава температурата на тялото. През 1981 г. проф. Хърбърт Бенсон от „Харвард“ установява, че монасите могат да увеличат температурата на пръстите си с до около 8 градуса.

Различаваме повече вкусове, отколкото знаем

Сладко, кисело, солено и горчиво – това всъщност не са всички вкусове, които можем да усещаме. Има и един пети, наречен „умами“ (от японски – вкусен, хубав), който е установен през 80-те години и е характерен за протеините. И в днешно време учените продължават да търсят нови рецептори.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Жители на село във Варненско блокираха пътя Айтос – Тервел с плакати „И в селата живеят хора, чуйте ни!“

На протест във варнеското село Добротич  се събраха около 60 човека. Поканените г-н Тронков, кмет на Община Вълчи дол и г-н Стоян Пасев, Областен управител на Варненска област, не уважиха протестиращите, за да чуят техните искания. Хората носеха плакати, вееше се българското знаме и от уредбата се чуваше „Моя страна” …

Новини
Севдалина Арнаудова, жената зад кадър в джипа на Бойко Борисов: Божков манипулира с личните ни отношения

От момента, в който работя за българското правителство, всичките ми срещи с български бизнесмени са били в изпълнение на служебните ми задължения и са заснети от камера и микрофон не само от мен самата, а и от десетки медии. Това заяви с специален пост във фейсбук ръководителят на правителствената информационна …

Новини
Васил Божков с директен въпрос към Борисов: Защо пращаше Севдалина Арнаудова в офиса ми?

„През последните години Севдалина Арнаудова е посещавала офиса ми на ул.“Московска“43 ежемесечно. Тя не пуши пури. Бойко, ще намериш ли поне малко достойнство да кажеш защо я пращаше?“, този въпрос към министър-председателя Бойко Борисов отправи бизнесменът Васил Божков във Фейсбук днес. Севдалина Арнаудова е ръководителят на правителствената информационна служба. Тя …