5 скрити знака, че козметичният продукт не си струва парите

Новини

Ако държите на външния вид и здравето на кожата си, вероятно сте готови да инвестирате в скъпи козметични продукти, които да ви гарантират добра и качествена грижа. Цената обаче невинаги е определящ и достатъчен фактор за качество, пише az-jenata.bg. Трябва да внимавате за някои признаци, които издават дали скъпият ви козметичен продукт си струва парите или не.

Как да се справите с кожна реакция от козметични продукти?

1. Активната съставка трябва да е по-напред в списъка.

Най-добрият начин да разберете дали си струва да харчите пари или не за даден продукт е като прочетете списъка с активните съставки. Те са подредени по концентрация, като се започва от най-наситените и се върви към най-ниско дозираните. Ако съставката, заради която купувате продукта, е назад в списъка, значи нейното количество в него е малко. Вместо това купете друг продукт.

2. Продуктът съдържа колаген.

Колагенът е основната градивна единица на кожата. Той я прави гладка, мека и еластична. С годините концентрацията му намалява и затова се появяват бръчки, а кожата започва да изглежда все по-изтъняла. Затова се обръщате към продукти с колаген.

От него обаче няма абсолютно никаква полза, ако се нанася повърхностно, а не вътрешно. Това е така, защото неговите молекули са твърде големи, за да преминат свободно навътре в кожата. Това прави абсорбцията му невъзможна чрез продукти за външно нанасяне. Не си харчете парите.

3. Продуктът съдържа модерни съставки.

От маркетингова гледна точка козметичните компании добавят в продуктите си различни тренди съставки, които имат за цел да привлекат купувачи. Не бързайте да се хващате на тази въдица, само защото продуктът съдържа нещо модерно, докато не бъдат приложени достатъчно научни доказателства, че съставката е ефикасна и безопасна. Заложете на познатото.

4. Продуктът съдържа ненужни съставки.

Почистващите лосиони например, които съдържат скъпи и модерни съставки не си струват парите, защото лосионите не стоят достатъчно дълго върху кожата, за да ? повлияят по някакъв начин. Съответно не е нужно да инвестирате много пари в тях. Вместо това наблегнете на серумите. В тях има значително по-висока концентрация на активни вещества. Не забравяйте да нанесете и овлажняващ крем, който да помогне съставките да останат и проникнат в дълбочина.

5. Активните съставки не са опаковани коректно.

Ако продуктът съдържа крехки активни съставки, които лесно развалят текстурата си от слънчева светлина, например като витамин С, те не трябва да бъдат опаковани в прозрачни опаковки. Ако са, не ги купувайте, защото ще си хвърлите парите.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Слави Трифонов: Повелителят на изборните резултати съвсем очаквано неглижира и маргинализира огромния проблем с изтеклите данни от НАП

Ето какво написа Трифонов в профила си във фейсбук: Ето го, бе – появи се! Днес вездесъщият професор Мишо Константинов дойде на обичайното си работно място в сутрешния блок на bTV и говори за безпрецедентния теч на данни от системата на НАП. Според професора всичколог, изтеклите данни не били от …

Новини
Сбъдна се едно от най-страшните предсказания на Ванга

Трудолюбивите пчели измират, точно както предсказва баба Ванга. В едно от пророчествата си петричката ясновидка предрича масовата гибел на пчелите да започне през 2004 г. Точните думи на Ванга гласят: „Първо ще изчезнат пчелите, след тях лукът и чесънът, а млякото ще стане отровно“. Световните медии припомнят пророкуванията на пророчицата. …

Новини
Минималната работна заплата става 610 лева

Планира се минималната работна заплата догодина да стане 610 лева. Това съобщи Теменужка Златанова – началник на отдел „Жизнено равнище и демографска политика“ в Министерството на труда и социалната политика по време на семинар в Царево, цитирана от Монитор. Сега тя е 560 лева, припомни тя. Докато с нарастването на …

Inline
Inline