5 скрити знака, че козметичният продукт не си струва парите

Новини

Ако държите на външния вид и здравето на кожата си, вероятно сте готови да инвестирате в скъпи козметични продукти, които да ви гарантират добра и качествена грижа. Цената обаче невинаги е определящ и достатъчен фактор за качество, пише az-jenata.bg. Трябва да внимавате за някои признаци, които издават дали скъпият ви козметичен продукт си струва парите или не.

Как да се справите с кожна реакция от козметични продукти?

1. Активната съставка трябва да е по-напред в списъка.

Най-добрият начин да разберете дали си струва да харчите пари или не за даден продукт е като прочетете списъка с активните съставки. Те са подредени по концентрация, като се започва от най-наситените и се върви към най-ниско дозираните. Ако съставката, заради която купувате продукта, е назад в списъка, значи нейното количество в него е малко. Вместо това купете друг продукт.

2. Продуктът съдържа колаген.

Колагенът е основната градивна единица на кожата. Той я прави гладка, мека и еластична. С годините концентрацията му намалява и затова се появяват бръчки, а кожата започва да изглежда все по-изтъняла. Затова се обръщате към продукти с колаген.

От него обаче няма абсолютно никаква полза, ако се нанася повърхностно, а не вътрешно. Това е така, защото неговите молекули са твърде големи, за да преминат свободно навътре в кожата. Това прави абсорбцията му невъзможна чрез продукти за външно нанасяне. Не си харчете парите.

3. Продуктът съдържа модерни съставки.

От маркетингова гледна точка козметичните компании добавят в продуктите си различни тренди съставки, които имат за цел да привлекат купувачи. Не бързайте да се хващате на тази въдица, само защото продуктът съдържа нещо модерно, докато не бъдат приложени достатъчно научни доказателства, че съставката е ефикасна и безопасна. Заложете на познатото.

4. Продуктът съдържа ненужни съставки.

Почистващите лосиони например, които съдържат скъпи и модерни съставки не си струват парите, защото лосионите не стоят достатъчно дълго върху кожата, за да ? повлияят по някакъв начин. Съответно не е нужно да инвестирате много пари в тях. Вместо това наблегнете на серумите. В тях има значително по-висока концентрация на активни вещества. Не забравяйте да нанесете и овлажняващ крем, който да помогне съставките да останат и проникнат в дълбочина.

5. Активните съставки не са опаковани коректно.

Ако продуктът съдържа крехки активни съставки, които лесно развалят текстурата си от слънчева светлина, например като витамин С, те не трябва да бъдат опаковани в прозрачни опаковки. Ако са, не ги купувайте, защото ще си хвърлите парите.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
След гладиаторска битка във „Фермата“, победа за софтуерният инженер

Кадър БТВ Журналистът-патриот Ивайло Шопски падна безславно в дуела срещу най-големия си враг във „Фермата: Нов свят“ Митко Караиванов. Софтуерният инженер и собственикът на пътуващо читалище минаха през епичен сблъсък, чиято кулминация бе играта „Горяща каруца“. В нея участниците бяха завързани с въже за противоположните краища, а целта бе да …

Новини
Бизнесменът Ивайло Пенчев: Българите 5 години ще плащат заплатите на „Фолксваген“, ако дойде в България

  За Фолксваген да ви кажа: Искат да построят завод хората, но питат кой ще им даде пари. В интернета пише, че нашето правителство им предлагало 260 милиона евро субсидия. Те ще имат 4000 работници. 260 милиона делено на 4000 прави 65 000 евро на работник субсидия, казва бизнесменът Ивайло …

Новини
Предстои промяна, засягаща ТЕЛК решенията

Отпада изискването в комисиите да работят лекари по всички видове специалности Предстои важна социална промяна, която засяга ТЕЛК решенията. Правителството постанови да отпадне изискването в комисиите да работят лекари по всички видове специалности. Заради заболяванията си Красимира е със 75% намалена работоспособност. Една от диагнозите й е астма,което налага задължителното …