5 кросоувъра, които служат вярно по 15 и повече години

Новини

automedia.investor.bg

Кои модели заслужиха най-голямо доверие от американските потребители
Качественото и навременно обслужване на автомобилите не е гаранция за надеждност. Има коли, които дори при най-добри грижи от страна на собствениците им, се повреждат още преди да им изтече гаранцията. Но пък има и такива, които служат вярно дълги години.

Експертите от американското издание iSeeCars.com обявиха резултатите от ежегодната си класация за надеждност, която е създадена на базата на допитване до 750 000 собственици на автомобили. Този път те трябваше да посочат и с кой модел не биха се разделили дори след 15 години употреба. Така бе направен и Топ 5 на най-надеждите кросоувъри на пазара в САЩ.

Toyota Highlander

Лидер в класациите за надеждност от дълги години си остава Toyota, а на първо място е големият кросоувър Highlander. Точно 20% от собствениците а този модел го ползват повече от 15 години и не са склонни да го сменят. В изследването изрично е посочено, че даденият автомобил може да се кара от различни хора, но задължително трябва да остане в семейството.

Toyota Highlander

Друго важно условие, на което трябва да отговаря машината, е тя да се използва поне 15 дни в месеца. Собствениците на Toyota Highlander отбелязват не само надеждността на кросоувъра, но и неговата висока безопасност, която също е сред причините, да не искат да се разделят с този автомибил.

Honda Pilot

Honda винаги се е считала за производител, който прави едни от най-надеждните автомобили в света. А на върха на гамата в SUV-сегмента се нарежда 7-местният кросоувър Pilot, който в САЩ се счита за един от най-добрите варианти за семеен автомобил. И 15,3% от собствениците му не желаят да го сменят дори след 15 години служба.

Honda Pilot

Основните доводи за дълголетието му са многофукционалната система за задвижване на четирите колела iVTM-4, която позволява на големия SUV лесно да поддържа висока скорост в завои и да се измъква от неприятни ситуации на пътя.

Honda CR-V

За тези, на които Pilot им се струва прекалено голям, има друг модел на марката – CR-V. Той е по-компактен и по-малко просторен, но пък е много по-икономичен откъм разход на гориво и откъм данъци. На американския пазар най-търсена е версия с 2,4-литров мотор със 190 к.с., която може да бъде както с предно предаване, така и с 4х4. Трансмисията е само вариатор.

Honda CR-V

Ключов фактор за популярността на Honda CR-V е и цената. В САЩ базовият модел стартира от 24 350 долара. В крайна сметка 12,4% от собствениците на кросоувъра не мислят за неговата смяна с друг автомобил, независимо от възрастта му.

Subaru Forester

Една от марките с най-предана аудитория в света е именно Subaru. Малкият японски производител постигна невероятни показатели за лоялност от страна на клиентите си, като това се дължи както на самобитността и лесната разпознаваемост на моделите, така и от нежеланието на марката да следва модата и от ортодоксалната привързаност към двигателите „боксер”.

Subaru Forester

Моделите на Subaru също се славят с голяма надеждност, а на първо място сред тях е Forester. Точно 12,1% от американските собственици на кросоувъра не желаят да го сменят дори след 15 години употреба. Като цяло резултатът на останалите модели от марката Subaru в Щатите е 10,1%.

Acura MDX

В Топ 5 попада още един модел на Honda, който обаче се продава от премиум-марката на японския производител – Acura. Тя е доста популярна на Щатите, като предлага отлично оборудвани и качествено сглобени автомобили. Брандът беше специално създаден за американския пазар, като идеята е неговите автомобили да се отличават от тези на Honda.

Acura MDX

В крайна сметка 11% от собствениците на Acura MDX са доволни до такава степен от своя кросоувър, че не смятат да се разделят с него след 15 години служба. Като достойнства на модела се посочват мощния атмосферен мотор, фирмената система за задвижване на четирите колела, просторния салон и богатото, по американските стандарти, оборудване.

Снимки: Производителите

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Финансовият министър: Пенсиите се вдигат от 1 юли

Не се обсъжда да няма увеличение на пенсиите от първи юли, съобщи пред журналисти в МС финансовият министър Владислав Горанов. От 1 юли 2020 г. всички пенсии, отпуснати до 31 декември 2019 г. вкл., се увеличават с 6,7%, реши през декември парламентът, пише Вести. „Към момента не се предвижда и …

Новини
От утре ще може да се кандидатства за компенсации по схемата 60/40

От утре ще може да се кандидатства за компенсации по схемата 60/40 в Агенцията по заетостта. Това съобщи министърът на труда и социалната политика Деница Сачева на брифинг в Министерския съвет, предаде БТА. Тя представи постановлението за изплащане на компенсации на работодатели по схемата 60/40 за запазване на работните места. …

Новини
България затваря границите си за чужденци до 17 април

България затваря границите си до 17 април. Мярката важи за всички, които не са европейски граждани или пристигат от следните държави-членки на ЕС и страни от Шенгенското пространство: Италия, Испания, Франция, Великобритания и Северна Ирландия, Германия, Нидерландия и Швейцария. Изключение има за българските граждани, членове на техните семейства и лица …