412 лева ще достигне средната пенсия догодина

Новини
1

Свидетели сме на негативни тенденции в демографските процеси. Възрастните хора са приоритет за социална политика, каза вицепремиерката Марияна Николова на парламентарен контрол.

Тя обясни, че е предвидено от 1 юли 2020 г. всички пенсии, отпуснати отпуснати до 31 декември 2019 г. да се увеличат със 6,7%. Със същия процент и от същата дата се увеличават минималната пенсия за осигурителен стаж и възраст, както и социалната пенсия за старост, пише Стандарт.

Така се очаква средния размер на пенсията през 2020 г. да достигне 412,28 лв. Догодина за изплащане на пенсии са предвидени над 10,5 млрд. лв.

По данни на НСИ заетостта при хората от 55-64 г. нараства с 15% и така достига до 60,7% през 2018 г. Продължава да намалява безработицата сред по-възрастните. Безработните над 50-годишна възраст са една от приоритетните групи при насърчаването на заетостта, каза още министър Николова и добави, че за тях са осигурени квалификационни курсове.

loading...

Само ще кажа, че не редната пенсия, както го изчислявате, а минималната пенсия трябва да бъде толкова,/400 лв/ а не както съм аз при 40 г. трудов стаж, и всичко необходимо и възраст и години, да не съм заема ръководни постове и бонуси не съм имала, но 280 лв. пенсия, а откога ни обещаха преди години минималната да стане 300 лв. е тогава им повярвах, но вече не вярвам на думите им! Пита аз някой от тях може ли да живее с такава пенсия??? Не разбира се.

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
И Слави Трифонов почете великата Стоянка Мутафова по свой начин

Социалните мрежи са осеяни със снимки с голямата актриса Стоянка Мутафова, а спомените за нея са един след друг от популярни и не толкова хора. В профила си в Инстаграм и Слави Трифонов отдаде почит по свой начин, публикувайки снимка от гостуване на великата актриса в шоуто му и призна …

Новини
Семейство Обама си купи луксозно имение на остров

източник: money.bg снимки: LandVest Martha’s Vineyard Бapaĸ и Mишeл Oбaмa cи ĸyпиxa имeниe зa 11.75 млн. дoлapa нa ocтpoв Mapтac Bиняpд. Πъpвoнaчaлнo иcĸaнaтa цeнa зa нeгo e билa 14,85 млн. дoлapa, пишe Вuѕіnеѕѕ Іnѕіdеr. Mяcтoтo e пpeдпoчитaнa дecтинaция oт зaмoжни xopa, ĸъдeтo ceмeйcтвoтo чecтo e пpeĸapвaлo лeтнитe cи вaĸaнции. Cлyxoвeтe …

Новини
Измислиха нов пост в държавата: Независим прокурор, който ще разследва главния прокурор

„Създаваме нова правна фигура – прокурор, завеждащ инспектората на ВКП. Той ще се избира с мнозинство от 2/3 на прокурорската колегия. Мандатът му ще е 7 г.“ Това обяви премиерът Бойко Борисов преди началото на извънредното заседание на МС, предаде  БГНЕС. То е предизвикано от препоръките на Венецианската комисия и …