Нинова: Управляват ни ГЕРБ и ДПС. Патриотите са статисти

Новини
2

„С това мнозинство парламентът не е средство за правене на политика. Той е средство за авторитаризъм, за потъпкване на парламентаризма, лобистки закони и задкулисни договорки. Стоейки вътре, ставаме съучастници в това“, заяви председателят на БСП Корнелия Нинова в студиото на БНТ. Тя е на мнение, че управляващите са нестабилни и нямат кворум без Марешки, а всяко тяхно ключово решение ще зависи от гласовете на ДПС. Нинова заяви категорично, че БСП няма да се върне в парламента. Според нея БСП, като опозиция, си е свършила работата – да посочва грешките и да дава алтернатива. „26 часа говорихме и давахме аргументи, но не бяхме чути. Истинските решения бяха взети в 12 часа през нощта, скрито, в стаите на парламентарните групи. По думите на самия г-н Цветанов, той е поискал от ДСП подкрепа, за да не падне правителството. От друга страна ДПС са поискали завишаване на критериите за преференциите. Това не е начинът на правене на политика“, категорична е Нинова. По нейните думи е станало ясно, че истинският крепител на властта е ДПС, а патриотите са просто статисти. „Не е ставало дума за интересите на гражданите, правата, прозрачността на изборния процес, а за партийните интереси“, подчерта тя. Лидерът на БСП попита възможно ли е да се защитават с плам две напълно противоположни решения, в рамките на няколко часа, след обаждане отвън.

„Президентът върна ИК със същите мотиви, като нашите. Когато отнемаш граждански права, е логично хората, които защитаваме тези права, да говорим еднакво. Изборният кодекс е надпартиен“, подчерта Нинова. Тя припомни, че дори и час не e минал от обявяването на ветото, когато ГЕРБ казаха, че няма да го приемат. „Какъв е смисълът БСП да влиза? Националният съвет на партията реши левицата да се върне в парламента, когато се отменят всички гласувания в Изборния кодекс през онази нощ – машинно гласуване, преференции, да може резултатът да се обжалва пред ВАС, решенията в комисиите да не се взимат от една партия“, каза още тя. Нинова обясни, че няма значение дали БСП ще присъства на ветото или не, защото се броят гласовете против. „Ние подкрепяме президента и няма как да обърнем резултата“, обясни председателят на БСП.

„Цветанов днес поканил Сидеров, Валери Симеонов и ВМРО, за да ги убеждава да гласуват против президента. В управляващото мнозинство няма единство. В същото време Цветанов казва, че коалицията е стабилна. По-лошо – Атака и ВМРО казват, че могат да си променят мнението, но при поставени условия да се вдигне бариерата 5% за български парламент, 7% за европейски. Отвориха тезгяха отново. Не искаме да сме част от това“, категорична е Корнелия Нинова. Тя подчерта, че дневният ред на хората е съвсем различен. „Малките аптеки затварят, пак пожалиха големите и натовариха малките, някак между другото мина, че четирима души се самозапалиха, какво става с пенсионната реформа? Всичко това тече около нас. Правителството, в лицето на Министерството на образованието и здравеопазването обезобразяват децата ни. Анкета – момиче, момче или друго, трябва да попълват децата, а от днес има и нова листовка, с инструкции от Министерство на здравеопазването“, коментира Нинова.

По повод командировките на народни представители Нинова е категорична, че не може с народни пари да се ходи на изложение за лоб и риболов. „Сега ръководители на 5 отдела от Народното събрание са в Мароко за обмяна на опит. Това е пак с народни пари. Не може така“, посочи тя.

loading...

Г-жа Нинова е напълно права! Споделям всяка нейна дума. Това е правилният път! Хора, помислете как да й помогнем !!

Положението е много трудно,аз не съм за никой от началото на прехода защото всички са ни предавали и никой не е оправдал гласуваното му от народа доверие,и май ще трябва както след освобождението да си вземем управляващи от вън белким потръгнат нещата или всички в Белене и президентска република ,да се знае,че той поема вината ,а сега много управляващи виновен няма?(старите хора са казали много баби хилаво дете)

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Слави: Малко се притеснявам, ако продължат да увеличават броя на загиналите със задна дата

„Вчера тържествено бяха закрити брифингите на Националния оперативен щаб, но днес по неволя пак ги откриха. Днес в Министерството на здравеопазването хора от Щаба и други отговорни лица бяха принудени се обясняват за тоталния батак с тезсутрешните електронни данни за броя на заразените и починалите с коронавирус“. Така Слави Трифонов …

Новини
Заради недостатъчно пари за медици, БСП иска изслушване на Ананиев, Демократична България – оставката му

Обещаните допълнително 1000 лв. не стигнаха до всички, които са работили с пациенти, заразени от коронавирус COVID-19, някои са получили значително по-малки суми, а други са получили суми, без да са били ангажирани непосредствено, пише Актуално. Подобни критики към Ананиев отправиха от Демократична България, а БСП инициираха разисквания в парламента …

Новини
Падат ограниченията за пътуване в границите на ЕС

Страните от Европейския съюз ще възобновят свободното пътуване помежду си, предаде БТА. По-голямата част от 27-те ще премахнат ограниченията на 15 юни, а останалите членки на блока – до края на този месец. Относно външните пътувания Европейската комисия е препоръчала границите да останат затворени до 30 юни. Да припомним, пътуванията …