fbpx

36-годишен мъж открадна повече от 4,5 млн. лв, като се възползва от доверието на шефа си

Новини
реклама

Снимка вихрогон.бг

В рамките на няколко години служителят, който разполагал с пълномощно и достъп до сметките на фирмата присвоил крупна сума.

Доверчивият управител на фирмата му дал възможност да забогатее с повече от 4,5 млн. лв., става ясно от съобщение на Софийската градска прокуратура, цитирано от Офнюз.

Всичко започнало през 2013 г., когато обвиняемият сключил договор за търговско представителство с дружеството „А.Б.“ ЕООД със седалище в София. Основната му дейност била информационни технологии и телекомуникации.

Заради честите си командировки зад граница управителят на фирмата упълномощил работника да извършва редица дейности от името и за сметка на фирмата. Дейностите били подробно описани в безсрочно пълномощно, заверено в посолството на България в Грузия. След промяна на правната форма и името на дружеството управителят делегирал още права на обвиняемия и му осигурил достъп до банковите сметки на фирмата.

На практика дейността на дружеството се ръководела и се извършвала от обвиняемия. Той поддържал комуникация със служителите, със счетоводството и с контрагентите на фирмата.

Мъжът не се поколебал да се възползва от положението. В периода от 13 юни 2013 до 31 март 2017 г. осъществил 902 трансакции и успял да открадне 4 529 920,58 лв. чрез множество разходи, несвързани с дейността на дружеството.

Злоупотребите били установени след телефонно обаждане от служител в банката, обслужващата дружеството, за извършени голям брой плащания от сметката на ЕООД.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
От 1 март разрешават организираните екскурзии в страната, от 1 април – за чужбина

реклама илюстрация Pixabay От 1 март отпада забраната за организираните пътувания в страната. За екскурзиите в чужбина ще отпадне от 1 април 2021 г. Това съобщи TravelNews позовавайки се на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова след срещата между нея и здравния министър проф. Костадин Ангелов с туристическия бранш. …

Новини
Производители съветват дънките да се перат само два пъти годишно

реклама илюстрация Pixabay Повечето дрехи идват при нас с прости инструкции за пране – градуси и препоръчителна програма. Суровият деним от друга страна не се предлага с такива указания. А според специалистите и най-вече според основателя на най-голямата компания за дрехи от деним, Levi’s, дънките не трябва да се перат, …

Новини
Ресторантите ще отворят с половин капацитет

реклама илюстрация Pixabay Заведенията ще отворят от 1 март при капацитет от 50%, до 6 човека на маса и ще работят до 23 часа, това съобщи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова. Нощните клубове ще отворят от 1 април. Забраната за организирането на събития – конгреси, сватби, кръщенета, семинари, …