fbpx

30 000 ученици отиват на безплатна почивка

Новини
външна реклама

“Държавното финансиране е на стойност 15 млн. лева и то ще финансира туристически пакети, които са на стойност 500 лева на ученик. Считаме, че една значителна част от учениците в страната ще могат да се възползват от тази програма”. Това съобщи на брифинг след заседание на Министерски съвет служебният министър на туризма Стела Балтова, пише Нова Варна.

С решение на Министерски съвет от днес беше приета програмата “Отново заедно”, която ще бъде реализирана в периода от 1 юли до 14 септември. Тя е насочена към два субекта – туристичекия бизнес и учениците.

30 000 е броят на учениците, които ще отидат на безплатна почивка.

външна реклама

“Ще бъдат предоставени туристически пакети за ученици и придружаващите ги учители в рамките на 6 дни. На учениците ще бъдат предоставени различни възможности за участие в креативни събития, като посещение на музеи, арт събития и т.н. По този начин ще бъдат подпомогнати всички части на туристическия бизнес”, каза още Балтова.

 

На брифинга стана ясно, че МОН ще включи в крайния текст на програмата примерни критерии, които педагогическите съвети да използват при подбора на участниците. Те са свързани с продължителността на дистанционното обучение, успеха в хода на обучението, здравният и социалният статус. Освен това, няма да бъде необходимо родителите да доплащат средства за почивката.

Кандидатстването по програмата ще става на два етапа.

„Първият етап е до 31 юли и ако останат свободни средства от 1 до 31 август”, коментира министърът на образованието и науката проф. Николай Денков.

Всяко училище ще избира сами туроператорите. “Учебните заведения трябва да представят трима туроператори и критериите за избора си”, поясни Денков.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

Около 500 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
ДБ и ИБНИ ще подкрепят правителство, което да следва посоката на служебните министри

външна реклама Кадър видео ФБ Бъдещото управление трябва да се следва посоката и стандарта, който зададоха някои от министрите в служебното правителство. Това обявиха от „Да, България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“ след общи консултации, посветени на бъдеща подкрепа за евентуален кабинет на ИТН. външна реклама „На тази база …

Новини
Водещата на БНТ изригна в смях пред Хаджигенов

външна реклама Кадър видео БНТ С чувство за хумор съпредседателят на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ (ИБГНИ) Николай Хаджигенов обяви в сутрешния блок на БНТ, че ще заеме поста вицепремиер по космическите въпроси. На фона на често използваната от него ирония думите му не бяха приети сериозно. Ето как приключи …

Новини
Дойче веле: Борисов обижда, защото го е страх

външна реклама Кадър видео ФБ Нервният изблик на лидера на ГЕРБ срещу Бойко Рашков може да бъде разглеждан като симптом. Агресията, включително нападателния тон, често е израз на страх, на фрустрация. Борисов вероятно усеща, че политическата му кариера е смъртно ранена и възмездие – не за безобразния му език, а …